Saturday, October 13, 2012

Berat


Kenderaan berat kt jalan raya biasa aku cuak dengar

Tapi highway boleh rr terima lagi

Mmg perit kalau terpaksa lalu sebelah lori besar dgn muatan berat

Ada muatan tu besi tajam panjang, pasir berkeput & tong gas besar

Nak menangis klau nak cilok diaowg tambah-tambah time bwk moto



Kadang ada terbayang "filem final destination"

Oh mai! Mintak dijauhkan

Kepada yg berkenaan harap diambik perhatian serius

Karang ada peristiwa tragis berlaku, jln raya tu ramai org, siap ada anak kecik dlm kenderaan



Time part lori nih ada, aku selalu hati-hati

Terutama kt fly over bila mau memotong kena lalu antara penghadang jalan dan lori besar td

22 comment(s):

Liyaa Mf said...

Terus aku terbayang Final Destination part kayu balak straight hentam cermin depan kete tu. Dasyat wowh!

dee said...

dengan kereta pun aku seram.

aimi adilah said...

berhati2 lah ye

the malay male said...

Mmg ngeri klu lalu sebelah lori besar ni.... Tp nak buat macam mana? Sebagai penunggang motosikal, kita redah je laaaa

khaifaiz said...

Rempit pun kena hati2 ngan lori.. Bahaya oooo....

iKhRam said...

yup..
terus teringat cite final destination tue..

sudahlah berbahaya,
kdg2 pemandu lori besar ni
tak fikir langsung nasib orang lain..

fikir nak laju diorang jer.,

crescent said...

aku kalau jalan biasa ok lagi...kalau naik bukit or gunung ada lori kat depan tu ngeri...memang kene potong cepat cepat...haha...

Ri said...

haha! tepat sgt bila gambarkan situasi 'final destination'

Fel said...

Seram kalau lalu sebelah kenderaan berat ni.

man yusoef said...

dekat highway lori dengan bus memang sgt gangster.. -___-

bukankosong said...

@Liyaa Mf cuak badak siot!

Yousof said...

Penunggang motosikal yang paling takut bila dekat atas jalan kan.. Mau tak ngeri bila nak potong lori² besar gedabak ni..

bukankosong said...

@dee tau xpe...kdg pikir bukan2

bukankosong said...

@aimi adilah ofkos!

bukankosong said...

@the malay male dah kena lalu jalan tu ye

bukankosong said...

@khaifaiz mmg mmg

bukankosong said...

@iKhRam manusia pentingkan diri sendiri kat mana2 pun ada

bukankosong said...

@crescent tu rr...tau xpe

bukankosong said...

@Ri hoho

bukankosong said...

@Fel kan fel kan

bukankosong said...

@man yusoef a ah...cuak giler kekadang

bukankosong said...

@Yousof mcm rusa tersepit kat celah celah gajah plak rasa