Saturday, October 6, 2012

nama lain



selain mengepost status status yg 'entah apa apa entah' dekat FB ko

ada satu trend yg aku sendiri tak berapa nak paham

cuma bernasib baik aje, FB ko milik ko, kalau tak,tak taula apa yg akan aku buat



nama dah elok elok mak ayah bagi tapi ditukarnya menjadi Mr Ironman, Bauk Religious, En semut,En Ulat atau apa-apalah yg mana mereka aje yg paham kenapa nama itu dipilih

bukan apa, ada sesetengah kawan tu mungkin boleh kenal, tapi ada yg tidak

nnti tak pasal pasal kalau add as member tak diapprovenya

sentap karang



motif menukar nama itu mungkin berunsurkan populariti, mengada-ngada,trademark atau kurang sihat agaknya

hoho 

tengok aku skema giler letak nama, sebatu owg dah tau itu adalah aku

gitulah berlagak

oh ya, ini tak masuk lagi menggunakan gambar org lain sebagai profail picture, gambar artis ke, kartun ke atau tak letak gambar langsung

tak reti upload gambar kot?



maaf untuk yg terasa, pada pendapat aku ini tidak perlu sbb ada certain certain keadaan kurang sesuai ye


31 comment(s):

Jna marcello said...

fake people dimna2 jua berada..

aimi adilah said...

kihkihkih

aku

tak

terasa

poonnnn =)

Rapunzeel Cikilolo said...

hahaha. aku gune nama lain.

tapi aku tak terasa pun.

sebab besau gamba aku terpampang situ.

bila orang tak approve, aku juga tak terasa....

kikikiki

Ym.Bundle said...

aku guna id alam maya je bro..dan aku memang taknak di add oleh member2 lama atau sapa2 yang kenal aku..sebab tu aku taknak biar carian untuk nama aku ada..biar aku je add sapa aku suka..hehe..lagipon fb atau apa2 laman sosial ni tak penting pon bagi aku..blog gak paling aku sayang..haha..

#so mcm motif yang ko cakap untuk popular,gedik,tredmark,atau kurang sihat tu langsung tak sama apa motif aku..hehe..

Encik H said...

Hahahaha..aku terasa ni..kehkeh..aku pun sama kes macam bundle jugak..id tu dah lama guna since 2005..cuma masalahnya kawan2 sekolah jer la yg tak kenal id tu..

Lagi satu..aku tak letak gambar kat profile picture..ada jer gambar dalam album tapi aku malas nk letak..:D

dee said...

nama penuh!

luqman zakaria said...

hehe...ramai cmtuh..name pon pelik2.

SaddLone said...

hahaha nampk benor ko stress ni..jngn awh marah2..ada lh tu certais reasons nape dorng bt cm2..

sama lah aku kat fb aku yg sbnrnya aku, ltk nme lain jgk, bkn apa aku rasa nme penuh ni ptut diprivate kn xbest sedunia tau nme sbnr..ececehh.. pah tu cuakk npe ramai xapprove aku..hmm

Asrul "iLham" Sany said...

sy kurang bersetuju... bagi saya setiap orang ada hak untuk menentukan 'imej' mereka... walaupun jelik dimata orang.

Cuma sebab dan akibatnya kenalah tanggung sendiri. Lagipun penulis banyak menggunakan nama pena untuk 'lari' seketika dari dunia realiti dan bagi saya dunia maya itu tidak lebih sekadar larian sementara.

Lebh teruk ada sesetengah yang terpaksa menjadi orang lain demi keperluan masyarakat.

=)

Liyaa Mf said...

Erk! Aku la salah sorang yg wat camtu. Tp nickname tu still nama aku, cuma bukan fullname jek r :D

Pada aku, selagi nickname org tu tak merepek, aku okey je. Cam Asrul Sany cakap kat atas, maybe as nama pena. Macam penulis novel jugak. Ramai je aku rasa yg tak guna real name :)

Psl add as member, aku rasa mostly kwn2 aku dah add masa fb aku guna fullname dulu. Lgpun aku tak pikir sgt pun kwn2 kat fb ni. Fb aku tu cuma sekadar ada je, takde penting mana pun :)

CintaZulaikha said...

itulah sbnya sampai leni, ramai member2 yg ada fb tp tak dpt dikesan. payah tau bila letk nama lain.

Syaifuddin Alias said...

amboih ...maroh nampak ..hahahaha..|
rilek bro ... calm down

skulluv said...

marah sangat nampak bro.hehe

biarkan mereka pada zaman mereka, nanti sedarlah mereka-mereka itu.hehe

kaizenDaGreat said...

apa yang ko sentap sangat ni bro?!!
carik kekasih lama tak jumpa ke? Hehehe

Fel said...

Mungkin mereka selesa macam tu. Atau mungkin bersebab.

bukankosong said...

@Jna marcello di Fb tak terlepas ye

bukankosong said...

@aimi adilah bagus rr..haha

bukankosong said...

@Rapunzeel Cikilolo ok rr..

bukankosong said...

@Ym.Bundle lain owg lain motifnya, asal niat baik dah rr

bukankosong said...

@Encik H ang senang begitu, mungkin ada yg sulit nak cari kamoo nnti kalau betul2 urgent

bukankosong said...

@dee ya ya ya

bukankosong said...

@luqman zakaria biasala...kreativ kot

bukankosong said...

@SaddLone aku tak stress pun, rasa jerk je untuk mereka yg over tukar nama tu

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany encik asrul, mmg rr..kalau bidang penulisan itu lain cerita nyer

mcm anda cakap cakap, setiap owg lain rasanya, haknya dan imejnya

aku pun lain, xsuka guna nama over2 nih...menyulitkan keadaan je

bukankosong said...

@Liyaa Mf ada benarnya...cuma kalau betul2 urgent nak cari ko, tu yg jd isu kat Fb tuhh

bukankosong said...

@CintaZulaikha xpela, mungkin mereka ada niat tak mo dikenali

bukankosong said...

@Syaifuddin Alias tak marah pun, cuma rasa sedikit meluat

haha

bukankosong said...

@skulluv xdelah...sedar tak sedar tu hak mereka

bukankosong said...

@kaizenDaGreat manade weiii

bukankosong said...

@Fel agaknya kottt

Joey said...

gambar belakang badan dengan gambar pocoyo masuk x kategori neh...larikkkkkkkkkkkk