Monday, October 8, 2012

mood berterabur



mood aku memang berterabur hari ni

gara-gara org tua itu

ramai yg kata baik menjauhi, atau buat bodoh aje atau lantak pi lah

janji hati kita makin tak sakit

makin dilayan, aku juga berterabur sorang-sorang



masalahnya, aku nih bukan jenis garang-garang dengan org sangat

tp once meletup, paedah gak kena kat aku, faedah baik takpe tapi faedah yg buruk nanya weiii



aku tau at least sekali dua dalam hidup atau sama juga macam org lain

aku kena lalui situasi macam nih

kadang dalam hidup takde cabaran, tak matang jugak kita

at least berlaku mcm nih, aku lebih positif & hati-hati



biarlah mereka dah tua tu

bagi peluang untuk mereka rasai otai mereka itu

busuk-busuk pun, biarlah kita kelihatan bijak dari mereka

sekian, full stop kisah hati yg pedih hari ini!

syukur aku takde period pain, kalau tak 'mampus' org tu aku kerjakan!



14 comment(s):

Liyaa Mf said...

Hahaha! Marah benor nampaknya ni? Aku cuba serapkan sesuatu yg positif kat kau tadi just try nak kasi kau reda. Ni tak reda2 gak. Sah memang org tua tu annoying kut. Haha! Chillex weyh. Sesekali mood berterabur tu normal :D

Rapunzeel Cikilolo said...

hehehe. kalo period pain ade semangat lain datang :)

Syazwan Che Deraman said...

sape bro.
jom kita gi tumbuk ramai ramai.
ehheeh.sabar.

Haikal Blank said...

kadang tak kira tua muda, tapi kalau dah berlagak bagus manjang memang sakit hati tak kira umur.

sebab mereka tua, kena kontrol dan maintain respek. tangan gigil, letak dalam kocek. sabarrr.......

aaaaaanndddd.......its gone. haha

i'm shin... i'm inesen said...

"jangan kita marah atau benci seseorang tu sampai kita x nampak kebaekkannya.. jgn kita sayang seseorang sampai kita x nampak keburukkannya"

the malay male said...

Jgn dilayan, nanti merana badan...:-)

Aku Mad said...

orang tua memang cenggitu , asyik dorank je yang betul ..

bukankosong said...

@Liyaa Mf sesekali xpe rr...kalau selalu, mau hanggus aku

bukankosong said...

@Rapunzeel Cikilolo semangat untuk membunuh plak?

bukankosong said...

@Syazwan Che Deraman jom jom...aku kat blkang ko

bukankosong said...

@Haikal Blankharap begitulah ye

bukankosong said...

@i'm shin... i'm inesen nih kira baik aku nmpak kebaikkannya, kalau xnmpak, xtaulahhh

bukankosong said...

@the malay male terlebih buat bodoh skrggg

bukankosong said...

@Aku Mad kan kan kan