Monday, October 8, 2012

Org tua


Kadang-kadang penat & frust dengan org tua yg berkira nih

Tak de sifat keibuan langsung

Menda yg boleh negotiate pun nk besar-besarkan



Kadang senang dengan org muda plak

Sekepala & tak emo emo

Patutla ada yg muda dah tak reti hormat senior berumur

Cis!

12 comment(s):

intan.maisarah said...

orang tua kadang ego tinggi bila dengan orang muda

dee said...

yang tua direspecti, yang muda dilovingi.

Liyaa Mf said...

Err dlm situation camtu, apa kata kau positif. Maybe org tua yg kau hadapi tu sebenarnya dah penat ngan org muda. Ramai yg kurang ajar ngan dea agaknya. Tu yg dea rasa org muda takleh diberi muka. Gaknya la. Aku pun taktau apa yg ada dlm hati org tua tu sebenarnya. Hehe

CintaZulaikha said...

kekadang mmg sikap turun temurun. org camni mmg kena banyak sabar je lah..

Rapunzeel Cikilolo said...

sebab dia tua, kita muda. sabo je la...

Syakir Rahman said...

bg aku semua tuh terpulang pada kita sendiri... bagaimana kita menyesuaikan diri dgn keadaan sekeliling... walaupon mcm mana po cara diorg x kira muda atau tua, perlu ada sifat hormat mnghormati.. jika org tuh x hormat kita, mungkin kita perlu menjauh =)

bukankosong said...

@intan.maisarah kononnya otai kannn

bukankosong said...

@dee yg tadi tu tidak, rasa nak lempang jeee

bukankosong said...

@Liyaa Mf aku tak taulah, rasa aku tak kottt

bukankosong said...

@CintaZulaikha yg aku tau beliau janda

demn!

bukankosong said...

@Rapunzeel Cikilolo sabar tahap kemuncakkk

bukankosong said...

@Syakir Rahman bernas kata syakir

agaknya inilah terbaik untuk elak si janda tuhh

hoho