Thursday, December 30, 2010

Ceritera passport



5 jam ko tau! Cam hampeh aje,lama giler menunggu! Puas dah main game kat h,set, puas dah tidur-tidur ayam dan puas dah mata aku mencuci dirinya, pelbagai tatapan manusia aku dah tatap, dari yg kanak-kanak,remaja,bergetah sehinggala ke tua-tua.

Penantian satu penyeksaan tau! Mcm owg giler rasanya….tau nape? Tadi aku susah payah gi wat passport, yala bulan depan dah nk gi melancong dah. Singapore wait 4 me k! Walau 1st time melancong smpai ke luar tp xperience tu penting. Actually dalam negara xabih round agi tp tetap gigih nk risik negara luar gak.

Planning nyer ujung bulan satu tahun depan, cuti pun dah ambik. Berehat sakanla aku ngn team trainer (member2 tempat keje) walau ramai tak ikut sbb komitment lain tp misi kami tetap d’teruskan. Melonjak-lonjak nih aku nk gi tau,maklumla bukan senang dapat peluang nih,tambah-tambah packagenyer berpatutan. Oh berbalik pada hal wat passport td, punyerla lama tunggu, yala…nak bising complain bukan leh wat apa-apa pun dah memang ramai owg, since kul 10am aku dtg td pun dah ramai tau. Nak-nak pulak d’jadikan cerita bila system kat sini wat hal. Pasrah lagi menunggu kelambatan yg ada.Dari yang katanya after bayar daftar passport boleh disiapkan dalam tempoh 1 jam aje namun menjadi berjam-jam lamanya.Mendidihlah kemarahan terpendam aku tau!

1st time aku wat passport maklumlah sebelum nih tak penah melangkah kuar agi dr Malaysia tercinta nih. Maka baru aku sedar nak mendapat sebijik buku maroon passport nih bukernyer senang tau. 3 step besar perlu ditempuhi dari 1st step isi borang dan ambik nombor serta tunggu cue, then daftar & byr sehinggalah last sekali tempoh cue menunggu untuk nak ambik buku maroon tu.

Macam-macam ragam owg dah aku tgk, mereka pun terseksa mcm aku. Tapi nak wat can ana dah procedure mcm ini. Mana-mana cawangan pun mungkin sama apatah lagi aku wat kat Sri Rampai je yang menjadi tumpuan penduduk Wangsa Maju dan Ampang. Dan paling menariknya sampai skrg nih tergiang-giang agi kat telinga aku suara pompuan machine duk sebut nombor-nombor cue para pelanggan. ‘1295’ lah menjadi nombor peneman aku sehinggalah settle suma 3 step tadi.

Malas mau cakap byk dah cuma tak sabar aje menantikan kemunculan utk ke trip percutian ini.Singapore owg kata walau dekat tapi salah satu trip holiday yang aku excited sangat nak gi.

* sabar menanti giliran


*Owg lain pun sama


*No giliran aku


*Di luar pun cue, pasrah aje....

.
.
.
.
V

*Psst! ada sape-sape nk share link blog korang ngn saya, jgn segan-segan tau merayap kat page atas tu [ tukar-tukar link(s) ]. Nnti saya singgah ...salam berkenalan...

11 comment(s):

Joey said...

hohoho

aku pun nak apply passport jugak bila tengok ko apply neh.

p/s nak pegi phuket :)

bukankosong said...

wow best!!!

Katak Puru said...

jgn lupa souvenior

bukankosong said...

bole...nnti bg alamat tau...tapi ujung bulan satu thn depan rr dpt...

Katak Puru said...

tak pa..janji dpt.hahahah/
betoi2 xtau malu kan

bukankosong said...

utk cik katak nih no hal nyer...

Katak Puru said...

ayt manis punya.no hal? aku simpan janji hg.HAHAH

bukankosong said...

simpan jgn tak simpan (dlm kepala, mintak2 la dia lupa) kih..kih...kiddin!!!

Katak Puru said...

bnyk benda yg sekeliling mmg aku xpt lupa.
tp janji org.benda org buat kt aku.
payah gila aku nk lupa.ingt yea encik.HAHAHAH

bukankosong said...

huish!...ugut ke nih...? : )

Katak Puru said...

kalau ugut. kenapa? dh takut? berani kerana benar