Friday, December 31, 2010

Episode 2 [ ENTRY KHAS 2010 in memories ]



[ ENTRY KHAS 2010 in memories ]

Tahun 2010 mengajar aku pasal seksanya bercinta, dilamun cinta dan terpaksa utk bercinta. Semuanya berakhir dengan teruk dan hasilnya sekarang ini aku solo.

Aku malas mau komen detail akan hal ini sbbnya ia telah berlaku pun, tiada guna utk d'kenang lagi. Past is past, namun aku cuba belajar dari semua kegagalan itu.

Untuk pengetahuan semua aku delete blog lama dan bina blog baru nih pun sbb cinta.

Ya! Aku tak akan serik akan hal CINTA ini, aku tau suatu masa nnti aku tetap jua akan terjebak dgn ini sekali agi,namun aku mau biarla ia ke jinjang pelamin dan bahagia,mungkin belum masa agi utk aku fikir akan hal kahwin sbb issue ini terlalu besar dan memerlukan perhatian serius. Apa yang aku boleh buat adalah berdoa dan berusaha semoga ada seseorang terbaik buat diriku.

Hati aku cuma seketul aje, sekali terluka boleh tahan sakit dan hancurnya tu, maka aku takkan biarkan apa yg pernah berlaku berulang lagi. Aku jua berjanji pada diriku utk mencuba yg terbaik utk tidak menyakiti sesiapa pun jua.


Kita perlu tahu ...JODOH PERTEMUAN DI TANGAN TUHAN...
Maka?

14 comment(s):

Chef Sura (Maisurah Mazhar) said...

maka tak perlulah kita bercinta dan kemaruk mencari cinta..

jgn fikir untuk mencari cinta, tapi fikirlah mcm mana nak peroleh cinta yang kekal abadi

bukankosong said...

ye ...tepat sekali cik chef..

i'm shin... i'm inesen said...

besh per bercinta.. haa cinta x datang begolek.. kena ada usaha.. lagi satu.. sblm kita pk atau fobia kat org lain.. tanya dulu diri kita.. ada kah kita pencinta yg setia? adakah kita bole memahami diri org lain seperti kita faham diri kita?? sbb mostly manusia pentingkan diri sendiri dan nampak kesalahan org len..

apapon.. becinta la.. jgn ragu ragu!

Katak Puru said...

bercinta itu perlu.tapi xwajib pun.
susah2.mak cri jodoh.kahwin.aku nk gitu ja.senang

bukankosong said...

shin: Betul-betul...

Cik katak: Terpulangla pada diri masing-masing, tp kalau pilihan mak ayah kita tak berkenan susah gak.

" KK " said...

CInta mmg best...cinta paling best..cinta sama AllAH..semua tu mengajar dan mendewasakan kita..
gagal sekali x bererti gagal selamanya....ok.

bukankosong said...

En KK: tepat sekali...cinta ABADI.

Joey said...

hmmm.. I think both of you bercinta sebab at first hanya korang dua yang saling datang blog masing2. Tak tau la betul ker tidak.

I was reading masa mula2 dulu, sebelum you tukar template baru. Tapi masa tu tak brani nak komen, kdg2 jer.

Tapi, life has to move on, kan?

Katak Puru said...

bg aku.plihan mak ayh terbaik kot. ikut jala.kalau plihan kt.xdpt restu berkat.pyh jugak.

bukankosong said...

Joey: Yup ada betulnya...waa...sblm tu ko pun silent reader blog nih ekk? tertanya-tanya sape Mr J nih, kononnya misteri smpai rini..he..he..

Cik Katak: Aa ah mungkin gak, tp apa2 hal pun kita berdoa dan berusaha k.

Joey said...

errr.. takdela misteri pun. Aku selalu komen pun sebab aku dah bleh komen tanpa perlu letak link. Tak mcm dulu.

bukankosong said...

oh ya ka...ok...tp nk gak singgah blog ko,mana aci beb!

Joey said...

Hahaha..like i said, aku takdelah misteri sangat. It just that I dont like promosi mcm org lain. It will be better if they could find it themselves. And they come because they want to read, not untuk minta kunjungan balas supaya trafik up.

Tapi, itu pendapat aku, tak semestinya aku btul :).

bukankosong said...

baiklah Mr J..