Monday, December 13, 2010

Teka teki





Dah busan sgt aku nih, maka meh kita main sesuatu

jgn main benda lain tau ...oppsss!!!

main teka teki jah...

Try pikir dulu,aku ada ready jawapan sekali

jgn rr plak tgk jwpan terus , tak aci lol...


SOALANNYER ...



1) Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk

2) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai

3) Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais

4) Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki

5) Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik

6) Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol

7) Mana lagi tua, motorsikal ke kereta?

8) Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah

9) Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

10) Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?

11) Gajah lalu patah titi....!!!semut lalu patah aper...!!!

12) ianya kereta tapi orang tak panggil kereta apakah itu..???







Jawapan



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



V

















1) Masukkan benang dalam jarum

2) Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

3) MILO AIS

4) Sebab kalau dia angkat dua kaki, dia jatuh sebab tulah dia angkat
sebelah aje.

5) Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam

6) Semut yang matanya BENGKAK

7) Motorsikal......sebab dia pakai tongkat

8) Panjat pokok kelapa

9) Kambing binATANG

10) Ikan betina - ikan duyung, ikan jantan - ikan bakar, mana ada pompuan nama BAKAR

11) patah balik r..!!!!

12) teksi r..!!!orang tak panggil kereta pon org panggil teksi..!!!



1 comment(s):

Enche' Kucing said...

hahahahaa boleh tenangkan minda :)