Tuesday, July 24, 2012

aku pun pelik


aku rasa, aku nih aneh sikit

dah a few years beraya diperantauan, ramai yg mempersoalkan nape mcm tu

entahla, dah aku suka kot ( its not about suka sgt, mungkin juga lari dari mcm2 persoalan kt kg tuh )



bukan mau jd anak derhaka atau jauhkan diri dari keluarga tersyg

then diaowg pun ok, dah biasa aku raya diperantauan ( kalau hari raya pertama aku xde tu, dah biasa, dah lali )

aku tak risau sgt, adik beradik aku ramai, mak ayah pun tak kesah kalau anak ke-2 nya nih hilang time hari raya

katanya at least aku balik, rasanya tahun nih raya ke-4 kot baru ada kat kg

haha



takdela aku sedih pun, cthnya time malam raya, kawan2 pun ramai kat sini, ada juga yg bekerja

so aku tak khilaf sgt la



*perantauan tu KL je    :  P


24 comment(s):

Jiwa Perempuan Gila said...

oooh . kau tak penting sangat lettewww :P

adam said...

wahai perantau perantau di kota.

Pulanglah ke desa berhari raya.

SaddLone said...

emm..nmpak sngt ni bukn ank kesyngn mak..haha
kalu aku dh nangis 4 hari kalau raya di perantauan..arghhh!!!

Anasyg said...

@SaddLone setuju ngan saddlone - sedih kut

the malay male said...

keje di hari raya masyukkkkk

leakedknowledge said...

bkn anak kesayanga mak? bhahha peda sungguh kata2 saddlone tu :P

luddin said...

salah satu pengorbanan!

Fel said...

KL rupanya. Ingatkan kat London tadi. Kih kih.

haidan said...

haha, itu je yg mampu aku kuarkan

bukankosong said...

@Jiwa Perempuan Gila sape kata..penting k...cur tanya my mom & dad

bukankosong said...

@adam

plg gak walau lmbat beberapa hari

bukankosong said...

@SaddLone sy dia biasa, xde rr manja ngn mak atau ayah pun, dia biasa berdikari...mereka tetap syg sy tau ..hoho

bukankosong said...

@Anasyg setuju aje,hoho

bukankosong said...

@the malay male keje utk bg adik2 & mak ayah duit raya, bantu mereka gak

bukankosong said...

@leakedknowledge adik beradik ramai, tak kesah, tp aku tau diaowg tetap cari anak no.2 dia nih..trust me!

bukankosong said...

@luddin a ah, lama2 dh immune

bukankosong said...

@Fel
KL je, dekat kot

bukankosong said...

@haidan nnti kena kat ang baru tau

Jiwa Perempuan Gila said...

hahaaa . baiklaah .
kau penting . bleh bgi duit raya

Joey said...

Slalu kalau org pantai timur ni especially kelantan kalau aidil fitri dia x brapa penting sangat. Time aidil adha tu dorang beraya sakan. Eh..betul ke ni.. :)

faraherda. razalan said...

Tapi...kenapa tak balik?

bukankosong said...

@Jiwa Perempuan Gila mmg la, tp mak ayah tetap tak lupa walau balik raya ke-4

bukankosong said...

@Joey

betul...tp skrg dah meriah dah sbb ramai menantu2 luar raya kat kelantan katanya

bukankosong said...

@faraherda. razalan keje ler..kalau duk saje2 tak mo lah..baik balik kelantan