Monday, July 30, 2012

OKU


bidang kerja

seseorang pekerja yg rasakan dirinya senior & otai akan mula menampakkan ego dengan pendatang baru yg dirasakannya tidak tau apa-apa ( bukan semua tp segelintir )



cthnya aku ada seorang staff actually

beliau agak aneh tp baik serta rajin (sedikit OKU)

disebabkan beliau sudah lama di dept beliau, beliau mula bersikap agak tidak baik dengan staff baru

kadang ok, kadang tidak ok



kami cuba memahami beliau dengan keadaan beliau tp kadang sudah melampau dengan menjerit tengking dengan tidak tentu hala

even dengan supplier yg tidak kenal pun beliau berani untuk menjerit sana sini

kadang risau dengan sikap beliau itu takut beliau akan dikasari nanti



tp Alhamdullilah semua owg cuba memahami beliau

menghormati beliau dengan keadaan beliau sebegitu

namun aku agak kecewa, sbbnya dulu-dulu masa mula kenal ( masa masih new staff )

beliau sedikit pendiam, menuruti & ok


tp tak taula, sbb dah rasa senior kot

beliau dah start mula ada ego & memperlekeh ilmu owg lain

aduii...dahla keadaan mcm tuh, sempat agi jadi macam tu ye

risau takut berlarutan

mungkin pendekatan baru harus diguna pakai untuk menangani staff mcm ini



* FYI company retail mcm kami nih support local community growth dengan menawarkan peluang kerja kepada warga OKU

namun pengawasan tertentu diambil agar tidak melibatkan salah paham kepada para pelanggan atau pekerja lain

cthnya dengan memakai label OKU pada lenggan tangan


13 comment(s):

Fel said...

Moga dia ubah lah perangai dia tu ya.
Susah nak bertolak-ansur kalau dia tak ubah perangai.

eszyamin said...

eee...haha..tetibe nk terungkap kejijikan disitu..haha..sepatutnya die kena sedar diri sikit kot..takot2 dr org stat simpati jd org bnci..huhu..

Asrul "iLham" Sany said...

kalau dh gila kuasa...

FARYN said...

rasanya kena ada orang tegur sikapnya :)

Clumsy Boy said...

Meluatlah plak orang yang suka menengking2 ni.

the malay male said...

OKU kadangkala sedikit emosi, maybe sebab kekurangan yang ada pada dirinya. harap bersabar

bukankosong said...

@Fel entahla...dah ada yg tegur, mcm tulah ye

bukankosong said...

@eszyamin a ah, patut mcm tu lah

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany :P

bukankosong said...

@FARYN dah ada dh pun, sama je

bukankosong said...

@Clumsy Boy terlebih meluattt

bukankosong said...

@the malay male tulah, sek baik ramai yg memahami

sYukCurz said...

sabar k. mereka di kirimkan untuk menguji kita yang sempurna mi. belajar menghargai apa yg kita miliki. keep nice with him. i believed he will notice one day. kadang2 emosi org mcmni senang terganggu. mungkin pendekatan berkawan dan berkongsi masalah boleh mengatasinya