Sunday, July 29, 2012

gurau kasar


bergurau kasar

kadang aku bole terima je, lagipun aku jenis open gak, tak de hal sgt untuk nak kutuk, mengata akan hal-hal remeh temeh

apatah lagi itu asam garam berkawan, ok je bertambah seri rite?



namun kalau melampau sgt sampai melibatkan maruah org lain, itu bukan bergurau namanya

tapi memburukkan serta menjatuhkan org itu terus

kena ingat ya, terlajak perahu bole la diundur tp terlajak kata, silap hari bulan boleh putus kawan



open mcm ana pun orang itu

mereka juga tetap ada perasaan, fikir sebelum terlajak

jangan sampai hari ke hari kamu perasan hanya tinggal kamu seorang saje kat dunia nih

disisih terus oleh mereka yg kamu rasa akrab itu



18 comment(s):

Asrul "iLham" Sany said...

Semalam kat rumah sy makan ciken chop n krk coklat...tetiber..

Jiwa Perempuan Gila said...

orang kata kau ke ? sabar2 :)

Cik Rongoks said...

terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata ? hurmmm.

gurau kasar pon ade batas gak.hihi

adam said...

amarah jangan diikut.
buat orang jadi takut.
Maaf perlu lebih.
Baru orang lebih kasih.

Perghhh...!

|| amira || said...

kena peka perasaan orang :)

frimmpong said...

paranaweiii la apa lagi

SaddLone said...

mungkin nk bergurau tp tergurau buaya..mungkin sedang menangis di bawah meja..sadis..kesal dngn kata2nya..
dimaafkan..itu yg dipinta mungkin..tp kalau selalu itu bkn sengaja tp cari nahas.

the malay male said...

terlalu asyik bergurau boleh membawa padah jugak

Anasyg said...

tak baik loh gitu-lidah itu lebih tajam dari mata pedang, kalau da sakitkan hati orang, boleh berdosa besar tau...pi btau dia-nnt dia insap

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany then migrain, hoho

bukankosong said...

@Jiwa Perempuan Gila dia tulis sesuatu kat wall FB aku, kurang ajar punyer kawan...ramai yg ingat aku yg gedik tulih mcm tuh

bukankosong said...

@Cik Rongoks semua menda ada batas actually, sbb tu dalam Islam konsep wasatiah diamalkan

bukankosong said...

@adam

berpuisi ko ye

sek baik isi tu smpai

bukankosong said...

@frimmpong aku tgh ada masalah ni lah wei, cam ko duk kat dunia aman damai je..ceh! :P

bukankosong said...

@SaddLone dan silap haribulan bole dapat sebijik!

bukankosong said...

@the malay male asyik kalau berpada-pada takpe

bukankosong said...

@Anasyg harap beliau berfikir dengan apa yg dia buat

bukankosong said...

@|| amira || peka dengan hati perasaan kawan