Tuesday, July 31, 2012

berdenyut



dalam hidup mcm tulah

disakiti, digembirakan, dipermainkan atau dihargai



asam garam hidup, mana yg tak tabah, dah lama giler terluka atau ada juga yg bunuh diri

hari tu terbaca ramai yg bunuh diri kat Jambatan Pulau Pinang

gara-gara tak tahan dengan dugaan hidup, ramai yg bukan Islam melakukannya 

Alhamdullilah agama kita mengharamkan bunuh diri

kalau tak ramai yg dah join sekaki,kononnya kaedah ini cara nak kuar dari segala masalah



pepaham jelah, hidup takkan sunyi diuji sehinggalah ko mati

semakin tinggi iman ko pun, semakin tinggi dugaan untuk kamu



bab bab cintan belum sentuh lagi

selalunya ada yg kantoi atau kurang kasih sayang yg menyebabkan hatinya banyak terluka

tp anda kena ingat, sekali anda biarkan hati anda terluka atau tidak gembira

jangka hayat muda anda akan ditarik, dah tak awet muda dah



sbb tu lah, kena kuat walau sebesar macam ana dugaan pun

please back to basic, jgn lupa pada Dia ye  




14 comment(s):

blog-tips-kurus said...

bab JANTUNG mcm cite Dejavu di Kinabalu.. :-)

Allah duga kita sesuai dgn kemampuan kita..

eszyamin said...

aku juga ada stu entri ttg jantung blum publish..ahaha

betul tu bro, kembali padaNya n beriman pd qada dan qadar adalah sebaik2 cara untuk kita hadapi dugaan ini dgn tenang..

Ri said...

this pain i'm feeling
tells me..

that i'm still alive :)

dee said...

betul. :)

saya perlu masa untukdonlod. :)

CintaZulaikha said...

iilah namanya dugaan kan..sabar atau tak sabar je tuk menghadapinya.

Asrul "iLham" Sany said...

alhamdulillah kerana mampu menahan kesayangan saya membebel walaupun sy tensen kat opis menerima tahi dari senior2 babi...amin ~

Fel said...

Bab jantung bagai ni, memang payah sikit lah jawabnya. Haha.

bukankosong said...

@blog-tips-kurus yup,moga tabah hadapi ujian

bukankosong said...

@eszyamin Alhamdullilah, moga segalanya dipermudahkan nnti

bukankosong said...

@Ri kuatkan semangat Ri

bukankosong said...

@dee download?

bukankosong said...

@CintaZulaikha kuatkan semangat

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany hoho, membebel kdg perlu utk betulkan apa yg tak betul, tp mintak2 tidak keterlaluan

bukankosong said...

@Fel subjektif ok