Wednesday, July 25, 2012

si muda berkahwin





Tahniah buat mereka berdua

sesungguhnya majlis baik sebegini harus disokong



walau seperti mencatat rekod bila masing-masing masih setahun jagung
 ( lelaki 16thn & girl 14thn )

tp kalau dah mampu proceed je

mak ayah diaowg ok kot, walau kedua anaknya masih belajar



( minta dijauhkan )

jgn plak nnti selepas kahwin pelajaran entah ke mana

lelaki tidak mampu menanggung si perempuan

atau lelaki plak menyesal sbb kahwin muda tak bole enjoy



namun itu sekadar alasan bila rumahtangga diuji

doa kita moga perkahwinan ini berkekalan ke anak cucu

aminnnn....

25 comment(s):

slumberdek said...

Semalam tgk video ni....bila budak 16 tahun dah kawin terasa macam dah tua plak diri ini, kerana dengan umur sekarang masih tak kawin kawin. kui kui kui

LELAKI INI said...

amin2!
doakan mereka!

follow sini!

Cik Rongoks said...

ika pon ade tgk.. terkejut gak.hihi
muda sgt diorang kahwin tp dh jodoh.
semoga ikatan perkahwinan mereka berkekalan ^^

ஜ miss klanika ஜ said...

semoga mereka dpt mengharungi alam baru ni dgn matang.

Zamri A. said...

cousin aku kawin, dua2 umur 17. huhu...
*dua2 tak pas spm. errkss..!

Jiwa Perempuan Gila said...

amin

menangis syaitan mereka kawinnn awal .

Asrul "iLham" Sany said...

kalau dh jodoh...

dee said...

aku 22 pon tak kawin lagi. tcabar sket. haha

Fel said...

Tema perkahwinan merah gittew. Kih kih.

haidan said...

amin, biala kawen mak bapak pun ok dr buat mende bukan bukan. hai...menyesal tak sudah

the malay male said...

cepat jodohnya

bukankosong said...

@slumberdek belum jodoh, nak wat can ana, sama berdoa ye

bukankosong said...

@LELAKI INI aminnn

bukankosong said...

@Cik Rongoks aminnn buat mereka, harap yg terbaik

bukankosong said...

@ஜ miss klanika ஜ harap begitulahhh

bukankosong said...

@Zamri A. kah kah, dah jodoh kot

bukankosong said...

@Jiwa Perempuan Gila ang bila lagi? :P

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany :p

bukankosong said...

@dee
ada yg lagi tua ni hah belum kahwin2 agi

bukankosong said...

@Fel ang nnti? kelabu? :p

bukankosong said...

@haidan setuju!

bukankosong said...

@the malay male kan kan kan

Jiwa Perempuan Gila said...

esok jugak aku kawennn :P

xazuraxabux said...

heh. kawin? calon pun tak de lagi camano nak kawin? sadis betul hidup aku. hehehe

Fel said...

Saya punya putih. Putih suci murni gittew. Kih kih.