Friday, July 27, 2012

ujian time puasa


entahla, bulan puasa nih byk menguji kesabaran

kadang mmg tak tertanggung

dari hal keje, bos, anak-anak ( kucing je ), pelanggan, my staff

semua buat perangai

byk songgeh plak tuh, kadang aku 'haaaa' je, malas nk respon lebih-lebih

kan lebih sia-sia plak puasa



mulut masing2 bole tahan, semua pentingkan diri sendiri,kalau kucing aku bole bercakap, rasanya dia pun nak melaser aku

tp customer lagi dasyat, depan-depan aku menyidir kata Melayu tak guna,Melayu sama Melayu tak mau tolong ka?

bukan tak mau tolong makcik oi, cuma keadaan tak mengizin kan!

aku cepat-cepat blah lepas mintak maaf takut menda lagi tak elok terjadi



kadang aku bukan boleh percayai kesabaran aku

luar biasa gak keluar nnti, mulut aku boleh tahan c**ai gak

ternganga ko nanti




14 comment(s):

Jiwa Perempuan Gila said...

wooow . takutnyaaa :P

sabarlah . mereka tengah menguji kesabaran kau tuu :)

dilladoodledat said...

untungla ada anak kucing :(

blog-tips-kurus said...

'cobaaaaannnnn'

banyak pahala kamu. Insya Allah.. :-)

the malay male said...

melayan karenah customer mmg sentiasa menguji kesabaran terutama sekali jenis makcik makcik dan pakcik pakcik kopiah putih. mentang mentang pakai kopiah, dia sajeeee yg betul

adam said...

dengan kucing pun ang 'haaaaa' kan aje? dasat2. haha.

CintaZulaikha said...

haduhhh, mmg dugaan sesangat tuh..kekadang hati mana yg boley sabar kan...baik larik dr duk dgr kastemer tader sivik camtu berleter..

faraherda. razalan said...

Erk?

bukankosong said...

@Jiwa Perempuan Gila kadang terlebih uji

bukankosong said...

@dilladoodledat bole peluk2, walau balik umah, semerbak bau taik dia, demn!

bukankosong said...

@blog-tips-kurus insyaAllah, sabar sabar

bukankosong said...

@the malay male owg tua kan, ego tinggi & mereka saje rasa betul,konon mkn garam dulu

bukankosong said...

@adam

'haaa' pun diaowg dgr, aku cekak pinggang pun dah berterabur lari, paham dengan tuan dia tgh jd hulk sekejab

bukankosong said...

@CintaZulaikha tulah, selamatkan keadaan

bukankosong said...

@faraherda. razalan hoho