Monday, July 16, 2012

penungang motorsikal


rakyat Malaysia boleh tahan dasat actually

cthnya penungang motorsikal

nak dijadikan cerita,ada yg pakai hset masa bwk moto, bercakap ngn owg belah sana dengan selit handphone celah topi keledar (super wow, sbb mana2 mat salleh blum buat lagi )

bawak moto boleh tahan laju ( lagak profesional ), potpet potpet mengejutkan pemandu kereta sebelah yg jugak tgh dail owg lain ( ini dah biasa )


kat trafik light plak masa berhenti tu ada masa agi utk sms, urgent sgt agaknya, isteri nak bersalin kot?

kalau xcident, suma dah tau punca, so takleh nak salahkan sape2


mat rempit agak otai jugak buat perangai mcm nih

tp aku perasan hset yg dipakai, hset biasa biasa je ( cap ayam kot )

smartphone setakat nih xde lagi, mungkin tak berani buat sbb terlalu mahal

baguslah tu, sbb nak jawab call pun kena guna 2 tgn ( touch skrin katakan )


agaknya mat rempit belum mampu lagi bli smartphone

hanya habis duit alter enjin motor & byr saman


* sekian pengalaman saya sbg antara penungang motorsikal jugak, ini yg ternampak hari-hari masa pergi & balik keje








16 comment(s):

Edy Fee said...

mskin lama fone mkin canggih..susah nak guna pon ade.hahaha tambah2 mcm galaksi note...bsaq kot

Asrul "iLham" Sany said...

saya pun ada perasaan penunggang motor agak garang ketika mesin tiub angin tu rosak... seperti mahu bertukar menjadi Hulk...

apakah...

the malay male said...

mat rempit bukan tak mampu beli smartphone, tapi tak flexible untuk kegunaan diaorg semasa menunggang. huhu

ஜ miss klanika ஜ said...

membahayakan diri sendiri tu takpe lah ,padan muka , tp bila melibatkan org len kalo eksiden tak ke naya.

bukankosong said...

@Edy Fee tu rr, canggih sangat smpai asyik ngn phone je 24 jam

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany tu rr, kdg beliau kantoi menjadi hulk

haha

bukankosong said...

@the malay male sehingga memakan diri ye? hoho

bukankosong said...

@ஜ miss klanika ஜ benar sama sekali, jgn smpai owg kata, jalan raya skrg dah tak selamat dah untuk pemandu

adam said...

AKu jeles tengok ang birukan nama pengomen lepas tu bile klik pergi ke komen tu. Cane ang buat?

whitecappuccino said...

baru jer tadi tengok live depan mata budak sekolah konon nak tunjuk hebat merempit .terbabas terpelanting berguling atas jalan, nasib tak der keta dari depan...kalo tak.hancuss!

bukankosong said...

@adam

google je, try seach 'tambah button reply pada blogspot'

berlambak blogger buat entry mcm ana nak letak button reply komen tu

harap membantu

bukankosong said...

@whitecappuccino kununnya hero la tu, tgkla nnti dh ditimpa tangga baru nyesal, masa tu mmg tak guna dahhh

frimmpong said...

jangan sampai gua bawak moto sambil mancing

bukankosong said...

@frimmpong kalau moto itu tak hidup wat pe bro, hoho

adam said...

@bukankosong

Saje test reply ang punye komen kat blog ang sendiri.

bukankosong said...

@adam

dah berjaya test? hoho