Friday, July 20, 2012

baru aku sedar


baru aku sedar rentak P1 wireless nih aka internet gua

kira P1 nih abang besar pada para broadband la, sikit canggih and lagi kuat server serta mahal juga bayarannya

namun fyi beliau mcm astro upanya, aneh & lembab time hujan


asal hujan je, terus mampus, xleh nak connect server ( sejibik mcm siaran Astro yg tergendala )

kalau bule pun dah jadi adik beradik kura-kura ( lembab nak mampus )

sek baik hari biasa kamu membantu, laju leh tahan, youtube bole open terus


asalnya nak masuk Streamyx & unifi kat umah aku nih, tp tak taula nape dikatanya takde line area sini

padahal aku duk tgh bandar KL dah, siap kalau duk beranda umah dah bole nmpak KLCC

tp both ( streamyx & unifi ) mmg pemilih kawasan, haktuih!


cam aku xleh bayar je

17 comment(s):

whitecappuccino said...

macam tu ker? akak guna streayx jer..

the malay male said...

benda baru mmg cam gitu..saya masih setia pada streamyx

SaddLone said...

kesian pula barumu tersedar..muehehe

Fel said...

Saya pengguna streamyx. Nasib baik boleh tahan juga lajunya.

adam said...

mane saja ade kamu semua. fobia jadinya saya.

xazuraxabux said...

orang nomad mcm saya senang guna berukbeng je. boleh usung ke mana saja. tapi bila tak de line memang boleh bikin terbakor jugak hati nih..

Mohammed Faizal said...

cam tu la kat aku...nak pakai TM mcm2 die katee....

Joey said...

eh. area2 kawasan sini (adakah ko masih tinggal dekat dengan kawasan jusco juga?) memang aku pelik sangat.

dulu masa mula aku stay, aku try nak ambik P1, tapi bila tengok kat map no coverage katanya.

Pastu bila nak ambik yes, pun xde kaverage jugak.


Yang kelakarnya. area ni dah macam segitiga bermuda. Situ jer xde lain tapi sekeliling hatta flat sebelah kawasan yang jalan kaki 3 minit ajer in the coverage.

bukankosong said...

@whitecappuccino mcm tulah yer, sy pun nak pakai strymx tp syg tak bole plak.Demn!

bukankosong said...

@the malay male a ah, ya la, mau disabarkannya

bukankosong said...

@SaddLonesblm nih tak pernah pakai, pengalamn pertama, hoho

bukankosong said...

@Fel dah tau fel, ada yg kata Unifi lagi laju.Tp haram xde line plak

bukankosong said...

@adambiasala mereka dan jadi geng2 kita juga.Haha

bukankosong said...

@xazuraxabuxkena giv & take lah ye, senang part tuh & susahla part tuh

bukankosong said...

@Mohammed Faizalredha ajelah ye

bukankosong said...

@Joeyaku dah pindahla Joey, duk area Maluri dah,jauh sikit dr tmpat keje.Mmg rr, diaowg pilih kwsan utk letak suma tuh

SM said...

aku tetap setia setia pada streamyx. hahahaa!