Monday, July 16, 2012

kuasa



takpela sama-sama kita belajar, masing-masing belajar dari kesilapan

dalam pekerjaan, kadang kena professional, kadang hati staff juga kita kena jaga kerana mereka juga punyai harga diri

ada cara mahu marahkan staff, biarlah staff kita nmpak kita marah atas dasar teguran membina kerana kerja yg salah

bukan kerana marah disertai emosi ( yg menimbulkan kelemahan kita sendiri )

inilah yg berlaku hari ini. Lambat laun staff itu akan meninggalkan tempat kerja dan merasa seperti mereka dipulaukan atau diperlekehkan serta keringatnya berkerja seperti tidak dihargai

btw jgn sesekali mengambil kesempatan dengan kuasa yg ada

kerana kita bukan selamanya di situ

16 comment(s):

Cik Rongoks said...

btol tu..cm ika.hahhaa.bila kena hentam dgn boss kaw2 punye, terus resign :P

whitecappuccino said...

jangan ingat kita hebat sgt bila dah jadi bos...biar berhemah menangani permasalahan dgn staf

xazuraxabux said...

time ni lah nak kena guna skill komunikasi dengan bijak..

frimmpong said...

jom mancing

Asrul "iLham" Sany said...

Garang ni...

ubi said...

fuh.. sama dgn situasi aku skrg nih..

budak kecik said...

oh ak mungkin akan brdepan dgn bos yg sifatnya seperti kamu. mcm mane la alam kerja ak nnti?

*tunjuk ajarku sifu! ;)

Fuz said...

:)

bukankosong said...

@Fuz

:p

bukankosong said...

@Cik Rongoks tu dia, besela, dugaan tu, jgn giv up!

bukankosong said...

@whitecappuccino yup! barulah boss of the year

bukankosong said...

@xazuraxabux
bijak & matang

bukankosong said...

@frimmpong tetiba nak memancing plak

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany tp hati baikk

bukankosong said...

@ubi moga tabah ye

bukankosong said...

@budak kecik anggap positif dalam segala hal & tabah