Tuesday, July 17, 2012

hamster gua

btw aku tak sure, aku pernah entrykan pasal hamster aku atau tidak

selain kucing galak 2 ekor tu, aku bela jugak 3 ekor hamster, 1 jantan namanya Hugh Jackman, 1 betina yg namanya Lana de ray & 1 lagi namanya plak scarlet Johnson ( baru aje beli )

jgn kamoo persoalkan namanya itu, sbb aku juga redha (housemate aku yg letakkan), asal sblm itu nak letak nama Cik Timah & Pak Dollah rasa tak smpai hati, kampung sangat bunyinya

btw Lana de ray dah beranak 7, Hugh Jack Man memang power bg benih, tak sampai 2 hari dah pregnant



kalau bela binatang nih ( actually umah aku dh mcm zoo negara ) ada paedah juga, selain pengubat kesunyian , byk tips bole tau pasal haiwan peliharaan.Do & don't, tips itu ini atau pantang larang yg tak pernah didengar pun bole tau



1.) hamster suka mengigit ( tak kira jantan atau betina atau anak-anak ). Suma nak gigit, penat beli batu, botol air mereka pun nak gigit ( petuanya jgn beli yg besi, ballnya akan rosak & sangkar banjir! )

2.) hamster jantan mmg loser, sbb alwys kena buli ngn betina. Sblm nih ada jantan yg pernah mati

3.) bila hamster betina mengandung, beliau akan emo memanjang. Nampak jantan asyik nak tengking sepak teranjang je

4.) yg betina akan back up anaknya habis habisan, sudu aku nak bg mkn pun nk gigit.Ingat aku nak culik anak ko?!

5.) hamster aktive time tgh malam, waktu siang specially tengahari mereka akan tidur. Time malam tu umah akan bising, kita tak bole tidur sbb satu sangkar tu suma mereka nak gigit. Konon power rr gigi diaowg tuh

6.) bulu hugh jack man aku mcm bulu penyapu( suma smpah melekat kat beliau ), tp betina seksi yg amat. Montot ok!

7.) hamster paling suka kuaci

8.) Hugh jack man kuat sex ( dah naluri binatang )

9.) kos pelihara hamster tak tinggi, makanan diaowg sgt jimat & murah walau mereka ini mkn byk tp masih bole save makanan. Rasanya 2 kali sehari bagi.Itupun 2 sudu jah!

10.) kalau pandai menternak, mungkin bole jd tauke hamster yg berjaya.Seekor boleh cecah RM15-40, pandai2la ko kacuk. Lagi lawa lagi mahal.




*dah binatang kannnn




*anak Lana de rey, namanya Siti Fatimah






24 comment(s):

Cik Rongoks said...

ololololo..comeynye siti fatimah.hahaha.. anak nama melayu.mak bapak kemain lagi nama omputeh.

Asrul "iLham" Sany said...

Scarlett Johansson daaa nama beliau...

And Hugh Jackman tu Long Hair Syrian... Spesies lain ngan Lana & ScarJo...

Siti Fatimah? Eh, yg naik roda ni jantan kannnn...

:D

p/s : Hugh Jackman memang loser, tapi skali rodok, ambik ko! hahhaa

Ca Cik Duyung said...

da pernah bela..da rasa da seksa bela diorang..haha..malam memekak dok gigit sangkar..dok men roda tu....da la cepat membiak...hui..

hairy said...

hahaha nma dia! ak da juga dulu tp dh mati weh...smpai skrg xbela..hehe

::FAIZ:: said...

penah bela 5 thn lps tp hilang tetibe

bukankosong said...

@Cik Rongoks anak dah convert melayu, haha

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany muahaha, tau aje ko ye

bukankosong said...

@Ca Cik Duyung tu la cik duyung, dah immune dah

bukankosong said...

@hairy ada mati sekor jantan ritu, tp beli jantan lain terus membiak

bukankosong said...

@::FAIZ:: plak dahhh

babycomel said...

comel la bulu2 dia kaler gitu.. kita tukar boleh?? ;)
hamster memang kuat gigit, tp sayang sgt kat dia tau..

kaizenDaGreat said...

bukak petshop la. cepat kaya sikit....

dayteen lea said...

dasat. bela hamster ek
sama la

siap jual kat ofismate.hehehe.menjadi lakk

bukankosong said...

@babycomel me kasih puji, bule je...diaowg mmg chumil2

bukankosong said...

@kaizenDaGreat lambat agi kot...bese2 dulu

bukankosong said...

@dayteen lea kami pun cdg nk jual

dayteen lea said...

@bukankosong

cage die brape tingkat.ahaahahha

bukankosong said...

@dayteen lea 3 tingkat, banglow sgttt..hoho

dayteen lea said...

@bukankosong

macam same je cage kite
ni mesti pasang underground tunnel banyak kan.hahaha

bukankosong said...

@dayteen lea xde rr ada underground tunnel, tp 3 tingkat larr

dayteen lea said...

kene pasang SMART tunnel. haha
jgn tersepit dah hamsternye
maklumla dorg kan gemuk2.haha

frimmpong said...

gua bukan taknak bela..tapi gua takut nanti gua bergasak je dengan hamster ni nanti

Kamal Lee said...

Paling tak bleh blah hugh jack man kuat sex. lolololol.
Tapi kan aku tak suke bela hamster sebab kita tak boleh nak communicate dengan die macam kuceng. Haha. Hamster ni akan buat donnow jek. Hahaha. Itu jek. Hewhew.

adam said...

bab binatang belaan ni gua lemah sikit.