Saturday, August 13, 2011

Blog perempuan & lelaki


2 hari cuti nih, aku banyak fokus tang blog je.Obses sekejab!Fb layan macam anak angkat je.


Aku byk berjalan-jalan kat blog owg lain specially blog2 yg dah ada nama,fofular,ramai viewer,ramai pengomen dan ramai follower.


Kat blog depa depa tu,selain layan entry mereka dan komen-komen sikit.Aku gak usha2 bloglist diaowg. Fyi mana2 blog pun ramai giler para gadis, jln2 sikit gadis bunga,jln2 sikit cik pinki,jln2 sikit madam aka aunty dan jln2 lagi terjumpa blog yg ada mcm2,lagu,widget berlambak(masih lagi kat blog pompuan).


Btw mana jantan-jantan nih? bro bro yg kacak-kacak tuh tak layan blog kah? Tak reti berdiari luahan kah? Atau sekadar berfoya-foya kat luar maya sana je?


Kalau ada pun, sgt bole dibilang ngn jari, lum tanya agi tang updatenya.Ada yg setahun tak update pun ada(untuk yg berblog).Tp aku lebih gemar ngn blogger-blogger lelaki agi berbanding pompuan, sbb sekali mereka keluarkan entry, mmg bermakna! star8 to the point xde belok sana,belok sini mcm blog-blog pompuan tu.


Blog lelaki pendek je entry nyer, tp penuh isi.Manakala blog pompuan lebih fokus tang diari idup, gosip-gosip, info copy2 n cat, dll.Bila buat entry manyak plak metafora dan personafikasi nyer.


Btw lelaki-lelaki mcm aku nih nmpak gaya mmg tak memonopoli dunia blog la.Sana sini pompuan je...aku tgk kat tempat keje aku pun ramai pompuan, IPT pun ramai pompuan, zoo negara pun ramai pompuan, naik public transport pun ramai pompuan dan yang meniaga kat pasar mahupun bazar ramadhan pun ramai pompuan.


Lelaki2 macho hensem bergaya lemak berkrim disukai ramai mana pegi?


10 comment(s):

Domo Mega said...

huhuhu...bak kata citer dlm 3,2,1 cinta...lelaki nisbah perempuan adalah 37 nisbah 1...tp mcm tipu je bunyi...xkan ckit sgt laki...

btw..utk entri awk kali ini...mmg blog lelaki agak menarik bgi saya walaupun saya perempuan sbb blog diorg sempoi dan santai...simple tetapi padat...^.^

Nurarnida Sabrina said...

aku lagi suka blog lelaki.

achik ezam said...

tasuke blogging.


*konon.

Saiazuan said...

huhu girl memang rmi, tp diorng x dominate

hamzah ian said...

laki sikit.. gmbr tak banyak.. kami malu.. hehe

bukankosong said...

cik domo: byk giler beza nisbah, tp mmg kat blog ramai giler para gadis.Tang entry mmg lelaki menang, tp ada gak a few blog pompuan yg sempoi.

nuranida:oh..bgs! he..he..

bukankosong said...

ezam: penipu sgt ye! :p

saiazuan: a ah, tang entry yg gempak2,kita mmg dominate.

hamzah: lately aku pun sama,kurang gambar.xpe..yg penting isi ada! ha..ha..

Nizam Ijam said...

blogger laki ssh sikit nak naik..hehe

Joey said...

x suka promote. sbb tu klu nak cepat popular rajin2 la blogwalking kat blog gadis-gadisan. dorang senang hati balas balik.


p/s x caya cuba tgk blog yang punya jutaan komen. 90% mesti gadisan komen dia.

bukankosong said...

Joey: benar benar, perempuan nih sgt rajin dan menjaga hati blogger2 lain.