Monday, August 29, 2011

petai,ikan masin dan budu


Semalam semasa sibuk menolong cashier yg cue nyer sgt pjg, ada sorang customer perempuan membeli sesuatu yg aku minat, yang aku suka, yang aku terliur dan yang membuat aku ingat kat kampung.


Dia beli petai,ikan masin dan budu!


Oh mai!...bahan-bahan nih membuat aku berselera nak menjamu nasi skrg jugak, specially time nasi panas-panas baru tanak dari dapur. Tak sangka bole tahan juga selera kampung pompuan nih.Agaknya takleh balik kg beraya kot, sbb tu beli ulam ulam stail kg.


Tp!


Mak aik! bila tengok tang pakaian tak macam owg kampung pun ! Seksi! Sekali tgk 1st impression pun dah tau dia nih selera bandar!Menjolok mata!


Tp dia beli ikan masin, petai dan budu.Org Kelantan ke? Tunduk aku ke bawah.


Hu..hu..terplgla apa ko nak pakai pun, cuma persoalannya di sini adalah 1st impression owg, memang owg kata tak kenal maka tak cinta. Tp kadang2 first pandangan owg terhadap kamu bole membunuh.


3 comment(s):

::FAIZ FARISH:: said...

dia beli utk jiran dia senanya... heheheh

::FAIZ FARISH:: said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin
Ikhlas dari Faiz Farish

bukankosong said...

slmat ari raya faiz

maaf zahir batin