Wednesday, August 24, 2011

ingat mengingati


Salam,


Aku selalu peringatkan diri aku jgn lupakan Allah swt,jgn lupa agama dan amal. Solat adalah segalanya, masa tulah kita berjumpa dan bersama dengan Nya.


Tak kata aku baik atau tak pernah buat salah, cuma aku tak mau diri aku lalai...


Tapi zaman skrg nih macam-macam, aku takut giler.Ada a few website sendiri yg mempersenda agama Islam,even kat FB pun. Tak mau link kat sini, takut makin menjadi-jadi atau macam menyebar-nyebar lak. Siapa yg pernah termasuk ke web atau site FB tu sendiri tengokla bertapa Islam dipersenda.


Takut aku nak baca lebih-lebih, rasa macam aku sesat lak walau bukan aku yang menulis.


Mereka suma tu belajar tinggi-tinggi,ilmu pun mcm lebih dari aku. Tp oh mai! salah guna plak, persoal macam-macam,semuanya nak condemn!


Actually...ilmu byk pun tak guna kalau tiada agama atau pegangan, terpesong gak ko,sbb akal fikiran manusia nih terbatas. Sebab tulah tuhan turunkan wahyu,Al-Quran untuk menjadi pengangan.


Ilmu agama aku tak sedalam mana pun, namun atas didikan agama mak ayah,ustaz kat sekolah.Alhamdulilah masih belum sesat lagi.


Hari ke hari seharusnya kita cuba mendekatkan diri dengan Allah swt.Hal dunia kita bicarakan tp hal akhirat juga jgn dilupakan.


5 comment(s):

Saiazuan said...

jgn la kte trleka dgn dunia dan trpengaruh dgn media massa

naz said...

sendiri buat sendiri tanggung :)

::FAIZ FARISH:: said...

semoga iman kita di pelihara Allah

Ri said...

alhamdulillah..
terima kasih atas tazkirah yang anda berikan malam ini ustaz rashid.
kekadang kita terbabas fikir lebih2 ikut logik sendiri. moga kita semua dilindungi Allah..
aamiin

bukankosong said...

saiazuan:betul betul, jgn leka!

naz: nnti tuhan bg balasan kat mereka tu

Faiz: aminnn

Ri: inyaAllah, saling ingat mengingati