Sunday, August 21, 2011

Luahan member



''Org Msia ni agaknya kalo tgk berita/bc paper tgk tang sukan dn hiburan jer kot... Da sthn lebey kot 'Saturday is No Plastic Day', asyik lupa je memjg Sabtu xde plastik. Carrefour, Tesco & Giant pn cas 20 sen gak, tp ad gak yg maki2 ckp Jusco ni cekik darah la plastik pn berkira. Skit lg ak nk jerit kt pakcik td "Pakcik, bersyukurlah kami provide plastik ni. Kalo pakcik kt Penang, peluk la bra, seluar dalam ngan baju2 tu!!!"



*Oh mai! Pikir-pikir balik, tul gak apa yg diluah member aku nih

9 comment(s):

CintaZulaikha said...

hahhahha..ha a, akak pon salu lupa yg sabtu tu ari tak pakai plasti. puas la ngangkut barang yg banyak tu ke kereta guna tangan..mau2 plak aritu beli beras, sabun 5kg, dan segala bagai yg berat...mendapat ko~~huhu

keroro gouro said...

hehe selalu gak lupa nak bawak plastik time g shoping hari sabtu...
so, tukar plan, beli brg skit2 suda...

Nizam Ijam said...

kena bawak geb la lepas nie..hehe

tieha ismail said...

huhu naseb tieha ta pernah lupe...tapi yang supermarket aje kan yang tada beg plastik...

Ri said...

biasa last minute decision nak singgah beli barang ni :P huhu..
tu yang sangkut takde plastik tu.
tapi sekarang dah pandai, sentiasa ada beg plastik spare dalam backpack..

bukankosong said...

Ika & kerero: sebenarnya tak payah tunggu ari sabtu, jadikan amalan tiap2 hari bwk reusable bag masa shopping

Nizam: mesti! siap2 beli reusable bag

bukankosong said...

tieha: salah tu,semua department tak dapat plastik bag,ari sabtu saje.

Ri: yess!! tu yg terbaikk.

Joey said...

haah. aku pun ignorant. tapi aku bayarla plastik tu. yang kadang2 saket hati tu, bila kita cakap nak plastik, bagi jerla. ada cashier tu x nak bagi. bukannya aku x nak bayar. setakat 20sen jer kan. Mati2 dia x nak bagi plastik tau. Aku nak tanya, kalau kastemer sedia bayar 20sen tapi cashier x nak bagi plastik cam ner?



p/s complicated la hidup zaman skarang. ala2 buang sampah pun kena asingkan. buang kat tong sampah jer x boleh? kalau buang merata2 kena marah/denda pulak..haish...

bukankosong said...

joey: suppose kalau customer nak,kami bagi je. Tak tau la nape cashier tu tak nak bagi.

yg smpah tu mmg rr, ala senang je...kan ada gambar tu kat recycle bin tu.Buang ikut gambar dah rr