Sunday, August 19, 2012

aku yang salah sangka ke?




peristiwa berlaku tadi, malam raya pertama Aidilfitri

seorang perempuan, bertudung ala ct, berbaju kurung

sopan la gak, mcm makcik makcik

terlihat aku beliau membeli sesuatu, makanan untuk pet nya kot



1 kg makanan anjing jenama Alpo di tangannya

sebelah lagi makanan kucing dua tin

aku memang tahu makanan anjing tu ada diskaun 50%



tp 1st impression aku untuk beliau fail sekejab ye

dia pelihara anjing ke?



lama termenung, aku terpikir, mungkin kucing kucingnya jugak makan makanan anjing kot

apatah lagi makanan anjing tu murah, ada diskaun 50%

oh?




11 comment(s):

adam said...

as long sumbernya halal untuk dimakan kucing, takde hal.

lagipun makanan haiwan nih pun di makan oleh manusia sebelum boleh dijual, untuk tengok compatibility nya dengan haiwan. wajib ada tester. so memang selamat untuk binatang

the malay male said...

berbaik sangka je laa

eszyamin said...

mungkin die belikan untuk anjing jirannya yg berbangsa cina, atau india, atau orang asli bukan islam.. (berbaik sangka juga)

CintaZulaikha said...

erkkk...tolong belikan utk org la tu kut...

Ri said...

bole je org islam nk bela anjing, tp nk kena pandai2 la jaga supaya ibadah yg syaratnye suci drpd najis terpelihara..

yg tang malaikat tk masuk rumah klu ada anjing tu aku tk pasti lak kesahihannya :p

bukankosong said...

@adam pasal makanan tu xde isu, cuma kalau owg Islam yg pelihara anjing, mcm sedikit menggangu sensitiviti owg islam kita

bukankosong said...

@the malay male itula...

bukankosong said...

@eszyamin mungkin kot kannnn

bukankosong said...

@CintaZulaikha tulah,manala tau

bukankosong said...

@Ri a ah, tul kata Ri, kena hati-hati, takut lain plak jadinya

adam said...

oh begitu.. kalau dalam kawasan kejiranan memang susah. Tapi member aku ade bela anjing buat jage kebun la. 3-4 ekor gak. Sebab takut tanaman rosak dek babi hutan.

Memang hidup anjing nih di kebun jela.