Friday, August 3, 2012

orang biasa


Kadang seronok jadi org biasa

tak perlu jadi yg pertama, kedua atau ketiga



boleh naik LRT sesuka masa, boleh tahan bas bila-bila masa

boleh buat itu ini ikut nafsu saje

boleh aply keje apa-apa je ( tp ikut kelulusan la, sedar diri )



jalan tanpa dilihat

jalan tanpa menyamar

hidup bebas macam burung tanpa buruan lensa



hobi aku tengok movie, senang tanpa bodyguard

karoake kat mana-mana tak perlu private place



seronok ke jadi Siti Nurhaliza?

seronok ke jadi Tom Cruise?



mereka popular, duit banyak tapi tak bebas macam org biasa

9 comment(s):

Fel said...

Lebih baik jadi orang biasa daripada jadi orang popular. Paparazi ada di mana-mana.

.FH. said...

orang biasa lagi seronok.bebas buat apa saja tanpa gangguan sesiapa :D

Chereta Chenta said...

aku juga lebih suka jd org yg biasa, berjaya pada bidangku sendiri

Asrul "iLham" Sany said...

Eh bkn u ni artis yg slalu post tweet ke?

bukankosong said...

@Fel macam Fel la ni, hoho

bukankosong said...

@.FH. tp kalau kena tangkap khalwat masuk paper gak

bukankosong said...

@Chereta Chenta hoho, berjaya dengan syukur

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany oh, ini tidak benar

Joey said...

seronok ler jadi popular, kalau x, xdenya ujibakat rancangan realiti sampai berbaris kat hujung pagar kan.

at least bila kau dah banyak sangat duit mcm tom cruise, ko boleh sewa satu hall panggung wayang tu, xdela merasa mcm nak tampar jer satu2 orang yang bising dan yang datang lambat then menghalang skrin tengah kita nak konsentret tgk wayang.

at least juga, kalau dah kaya mcm siti nurhaliza, ko x payah bersesak2 dalam lrt dan bas dan berebut semata-mata nak dapat tempat duduk dan akhirnya kau terpaksa berdiri sebab ada pompuan mengandung nak duduk.

biasa atau popular dua2 ada kelebihan. For me, it's natural semua orang nak popular.

Otherwise, you, me and any other people takdenye nak menulis blog kan?

Sekian, terima kasih.


p/s tidak popular langsung!