Wednesday, August 8, 2012

back to Korea


lama tak layan series Korea

dulu sgt obses ngn my girl

kini tengah melayan balik



sape bukan pengemar mmg tak tau apa-apa

takkan nak layan crita hindustan yg bg aku konsep mcm tu je la kot

tak de nyanyi-nyanyi tak sah

lainla Glee kan



tp series Korea 2x5 gak

ada part boleh predict

selalunya plot cerita;

1.)  lelaki mesti kaya
                                                                 
2.) pompuan miskin & suka makan
                                
3.) ada seorang lelaki nak kat heroin, tp heroin hanya nak kat hero
                              
4.) juga ada si gadis nak kat hero tp hero tak mau sbb dah beralih arah cinta ke heroin

5.) mesti si gadis akan kenakan heroin, cemburu
                                 
6.) byk lagu-lagu latar best
                                 
7.) selalunya si hero / heroin berangan, kononnya jadi james bond or what ever
                                 
8.) byk latar berlaku kat tempat sama je, kedai mkn, office etc
                                
9.) tak de adegan slow motion mcm crita Indon tuh, tp bercakap sendiri adala
                           
10.) sekor sekor pakai hset jenama lebih kurang sama je



serius, ko layanla, apa aku kata nih betul

sanggup potong jari


25 comment(s):

.FH. said...

dah lama tak layan drama siries ni.ikut mood jugak kalau dah ada mood sampai esok pagi pun boleh ulang-ulang :)

leakedknowledge said...

kalau lah internet aku laju berdesup mau download smue k-drama dgn movie nya skli sampai termuntah...tp tu smue mimpi..internet oh internet

zainatul abu bakar said...

dulu layan giler drama korea..tp sekarang ni dah kurang sikit. sy sekarang layan variety show diorang..start dr family outing..we got msrried sampailah ke running man. memang pecah perut tengok :)

khaifaiz said...

blm tergerak lg nak tgk

Fel said...

Saya layan juga K-drama. Ehem.

adam said...

keh3. Tak menahan korea...

I want nobody nobody but you!

Hahaha

Kufazuke said...

hahaha.. berbanding korea.. aku maybe lebih prefer japan kot... drama dia kadang2 mmg bleh bwat nanges kaw2.. :) (one litre of tears)

the malay male said...

belum sampai seru lagi nampaknya nak tgk citer korea ni walaupun awek2 korea comel comel belaka :-)

Hans said...

yups
semuanya sama
pi mai pi mai tang tu juga
:-)

Anasyg said...

betullah tu-semuanya betul. betul semuanya tu rash

bukankosong said...

@.FH. sanggup tak tidur sbb nk layan series Korea

bukankosong said...

@leakedknowledge alah, curi dari member2 je

bukankosong said...

@zainatul abu bakar selain series, jrg layan yg lain

bukankosong said...

@khaifaiz layanla mana yg minat

bukankosong said...

@Fel yg mana tu fel?

bukankosong said...

@adam ko layan pe? xkan hindustan kot

bukankosong said...

@Kufazuke korea nyer lagi melekat kat aku

bukankosong said...

@the malay male hot hot pun ada

bukankosong said...

@Hans tulah, sek baik tak burin

bukankosong said...

@Anasyg kan kan kan

Fel said...

Fashion King. Aku tengok tu pun sebab ada Yuri SNSD. Kah kah. Tapi sampai skrg aku belum habis tengok.

Kemain lagi Adam bernobody bagai.

crescent said...

oh korea korea...slalu aku layan episode awal je...pastu tanya adik aku je apa ending dia...haha...x larat nak layan all the drama...

bukankosong said...

@Fel ada dengar tp tak pernah tgk agi

bukankosong said...

@crescent mmg rr, aku layan pun ambik masa berhari-hari gak nak abih, setiap episode bole tahan pjg

adam said...

kehkekeh. tak. aku tak layan hindustan. jumlah cerita aku tengok sangat limited dan aku suka mengulang tengok berkali-kali.

kalau cerita itu aku suka, aku akan beli dvd orinya. macam cite yasmin ahmad. aku pun dah lupa berapa puluh kali aku mengulang2nya.