Saturday, August 25, 2012

series & perempuan



cuti banyak dihabiskan dengan bertapa dalam bilik

kira berehat habisla, nama pun cuti kan

even ada jemputan open house pun, aku malas nak kuar 

just duk umah (kg) layan diri, layan series korea



mak aih, ketagih ok nak habiskan berpuluh episode yg mana setiap perjalanan cerita super owsen!



masa layan series tu baru aku perasan

setiap cerita yg aku layan ( korean series ) mesti yg pompuan dulu jatuh cinta kat si lelaki

even kalau confession pun, pompuan yg start dulu, itu trend mereka kot

macam perigi cari timba plak aku tengok



btw zaman skrg, mungkin serba sedikit dah berubah

kaum hawa pun dah mula berani meluahkan rasa pada si Adam

nak nak kalau si Adam yg lembab nak bukak langkah



namun budaya kita, masih menganggap perkara ini agak serius

sbb tu ramai gadis melayu sekadar memendam rasa sahaja

mungkin mereka menjaga maruah, adat tatasusila mereka

even kalau aku pun, mau cari pompuan yg pemalu, yang jangan gopoh sgt



pandai2 la ia terjadi

dah nama jodoh rite? Tp terpulangla pada pendapat masing-masing

ramai yg kata ni zaman moden dah, apa pun bule jadi



14 comment(s):

babycomel said...

masih byk lg perempuan yg pemalu & memendam rasa..

the malay male said...

kalau dah jodoh, x kemana

Asrul "iLham" Sany said...

Kalau suka bagitau je
Kang tak bgtau orng lain cantas
Padan muka...

crescent said...

haha...btol cakap Asrul...lambat...bye bye...

kaizenDaGreat said...

The words "nak nak kalau si Adam yg lembab nak bukak langkah" tu memang superb!
Tu je dah buat mengapa situasi itu terjadi.... =D

adam said...

kaizendagreat

Aku tak terbabit weh hal2 korea korang nih. Hahah.

Aiceh kemain melayan koreanya ang nih.

Fel said...

Saya salah seorang dari perempuan yang suka memendam rasa. Mih mih.

P/s : Dah lama gila tak tgk Korean series.

bukankosong said...

@babycomel tulah org kita

bukankosong said...

@the malay male congrats en malay male, turn kamu dah tiba

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany haha...tulah

bukankosong said...

@crescent a ah, gitulah gamaknya

bukankosong said...

@kaizenDaGreat haha, mmg ada pun

bukankosong said...

@adam dah cuti beb, nak kuar umah pun malas

bukankosong said...

@Fel just luah luah kat blog je ye

kih kih

dan dan ye Fel