Friday, August 10, 2012

dalam duk sibuk


dlm korang duk sibuk shopping itu ini, aku pulak duk sibuk kerja itu ini semata nak penuhi permintaan kamu kamu untuk hari raya nanti

begini lah ya musim sales untuk raya, untuk minggu terakhir nih kami pulun habis habisan



kerja semacam retail nih memang seronoklah

kadang tak yah excersise kat umah, kat tempat keje dah cukup harakahnya berjalan sana sini bagai buat berjoging satu padang

btw dlm busy itu, biasala ada yang tak kena

selain perihal pelanggan yg banyak dah aku pot pet pot pet kat sini

staff juga boleh tahan dua kali limanya

ada yg emo, ada yang unprofessional, ada yg curi tulang dan ada yg pentingkan diri sendiri



hurrmmm

redha jugak aku kadang-kadang dengan manusia semacam ini

masing-masing kadang mahu pergunakan masing-masing

aku malas nk berinvolve dengan mereka

sekadar melihat dari jauh aje ( nak menegur ada yg berpangkat lagi besar dari aku )



moga aku tak terkena 

kadang geram gak dengan mereka, busuk-busuk cikai cikai kena gak kat aku

nak juga melibatkan org lain

actually aku dah cukup penat dengan mereka

tp redha dalam belajar supaya next next time aku dah lali



14 comment(s):

eszyamin said...

faham sgt...tu sbb bila aku pegi superstore, market or watsoever aku sebolehnya xnklah menyusahkan sales assistant sume2..tahu dorg penat nk layan kerenah pelanggan..

the malay male said...

masa lapar memang emosi kurang stabil... hehe

Anasyg said...

berinvolve tu apa? =='

SM said...

bila dah selalu, rasa macam kena cucuk pelali je.

Fel said...

Bila sudah biasa, diri pun jadi lali.

crescent said...

Happy hour happy hour!!! terus lingtang pukang cashier kat counter...hahahaha...

Btw dah minggu last nie...mesti tempat kerja meriah kan...rindunya pengalaman macam tue...hehe...

bukankosong said...

@eszyamin tp kala perlu bantuan, mintak je, karang jd menda lain lak

bukankosong said...

@the malay male tulah, aku perasan lately mmg cam tu

bukankosong said...

@Anasyg haha, mix bahasa tu, kah kah

bukankosong said...

@SM pakai dose yg kuat ye

bukankosong said...

@Fel lali & kebal

bukankosong said...

@crescent haha, betul lah, smlam lagi bz, aeon fiesta...gila penattt

Joey said...

yang ni aku saaaangat faham. aku tensen sebab nak beli air pun kena beratur. so, cepat2 lah raya. baru senang nak usha2 barang kat jusco :)

bukankosong said...

@Joey nama dah bukan Jusco skrg, aeon au2 ye

hoho, btw smpai skrg xjumpa2 mamat nih, giler habis misteri habis lahhh