Monday, February 7, 2011

1 hari kat Melaka





Tadaaa!!! Hampir satu hari kami jalan-jalan kat bandaraya bersejarah, penat gakla...tp member aku tu lagi penat,he..he..rindu gak kat sini. 2 tahun lepas rasanya aku pertama kali pijak kaki kat sini. Jalan-jalan kat tempat owg mmg syok tambah-tambah kaya ngn khazanah keunikan tersendiri.
Apepun enjoyla..matahari pun cantik,macam tau-tau je aku nak melancong kat Melaka chumil nih.

Ni rambut baru aku pah susah payah gunting tadi.Nape aku kata susah payah? Nnti aku cerita kat korang. Rasa nitemare gak first time potong rambut kat Melaka nih.

Ni gambar muzium kapal aku ambik dari menara Taming Sari. Actually masa naik Gyro Tower(tul ka?). Aku penah masuk muzium nih 2 tahun lalu. Kali ni malas nak masuk sbb dah bole agak apa yg ada kat dalam.



Tempat wajib lawat, sape yg tak datang kat menara ni saje la.Rugi giler....gerbang symbol negeri Melaka nih, ni ciput je tinggal selepas berzaman, i mean tinggalan sejarah.

Actually tak ramai owg arini, yala public holiday baru abih. Kami sengaja pilih hari ni sebab tak nak bersesak-sesak.


Dataran Pahlawan, dekat giler ngn menara A' Famosa. Actually lenggang giler ngn pengunjung, tp at the same time aku rasa tempat nih macam tak terjaga je.Apepun nak bagitau aku gunting rambut kat sini tadiiii!!! Nitemare k!




Kincir angin,symbol Belanda. Antara penyeri bandaraya Melaka. Syokkk!!!



Dah panas-panas dan penat, apa lagi perkena la Chendol. Nih antara misi utama aku actually datang sini, berjaya gak merasa. Murah plak tu. Beza harga 2 kali ganda dari harga kat foodcourt Jusco KL. Sedappppp kata ko! Rasa nak tambah 2 kali je.

Apapun thanks 2 my fren sbb sudi teman. At least hilang tension keje, hilang mood tak baik, hilang penat menunggu cuti muncul dan juga hilang penantian aku untuk datang lagi kat tempat nih.

Suka-suka. So sape yg tak pegi agi rugi...

4 comment(s):

Janggel said...

Bro, ahhah sama la, kalau aku bosan tatau nak buat apa kat KL aku akan lepak kat Melaka gak. tenang walaupun sentiasa sesak. Yang penting Melaka unik! heheh

bukankosong said...

janggel: Yup...tenang aje. Tp ko pun baru balik dr bercuti yeee

Xtreme_O2 said...

kelas giler pengunting rambut tu! orgnya speaking! hahaha

bukankosong said...

ceh!!yelaaa...