Saturday, February 5, 2011

TV3



Aku actually bangga ngn stesen TV3 nih, byk rancangan-rancangan TV dia gah kat negara Malaysia, bahkan a few sgt-sgt dikenali dan ada standardnyer tersendiri. Cthnya Anugerah Juara Lagu, Melodi, Buletin Utama dan Anugerah Skrin.

Sbb tu kot Dato' Ct pilih stesen TV nih untuk liputan kahwin dia beberapa tahun yang lalu.

TV3 nih lain c,kit aku tengok, dia mcm terkedepan compare ngn stesen-stesen TV lain, bahkan dah jadi stesen no. 1 Malaysia. Mungkin pihak pengurusannya pandai atur plan yang membuatkannya nampak ada perubahan saban tahun.

Paling bangga stesen TV nih sama umur ngn aku, ha..ha..

Nape aku tetiba plak nak komen akan stesen TV nih? Hu..hu..ni gara-gara aku terlayan siaran ulangan rancangan kesukaan aku Melodi td. Rancangan Melodi lama dah, dari aku kecik agi. Suka ngn cerita-cerita yg disampaikan specially bila pengancara dan wartawannya yg pandai wat drama. Drama sedih,lawak,sinis dan penuh kontroversi.

Lepas tu plak aku suka Melodi nih sbb masa wartawan dia temubual artis, dia edit dulu setiap patah artis yg bercakap, so bila kita dengar macam smooth aje diaowg sembang macam takde tersekat-sekat,kat sini rancangan nih dah jimat byk masa.

Isu-isu plak up 2 date, sbb tu ranting dia sentiasa ok saban tahun.

Namun pengancara dia juga main peranan, dari zaman Kak Ogy hinggala zaman Farah dan wahid, bagi aku suma ok. Lawak kontroversi menjadi. So aku tak boring nak layan.Tapi korang perasan tak? Soalan-soalan dari team-team Melodi skrg ni makin pedas dan ada certain2 part macam melampau sgt?Wartawan dia plak bole tahan bab-bab korek rahsia...

Tp yg stress nyer jugak, bila time rancangan nih aje byk sgt siaran iklan, ada masa tu lama giler iklannnn...(pandai ye ambil peluang meniaga!).

4 comment(s):

Berto said...

tv3 kalau iklan x panjang berjela mmg bukan tv3 la tu

bukankosong said...

Berto: tu la, hu..hu..

Azam Shah said...

part iklan mmg lembs. siap bleh solat 4 rakaat ok :P

bukankosong said...

Zam: kusyuk ke solat tu? ha..ha..