Thursday, February 24, 2011

I am No. 4



Tadi ambik masa beberapa jam gak nak wat card baru. Yala gara-gara aku nyer Mycard tak bole baca plak. So kena gi Wangsa Maju je wat...anehnya kat WM bole plak mycard aku dibaca. Huh! Tak taulaaaa...

Then pahtu dengan semangatnya gi tgk wyg...cerita pe agi? I m no.4 la...walau badan basah sikit sbb kena hujan.

Best wooo cerita! Lama tak tgk cerita mcm nih dan lama gak tak tgk wyg, dah berbulan-bulan gak. Nasib baik cerita ok so terisi cuti aku rini.

I m no.4 berkisar perihal John yg miliki kelebihan yg unik, memula dia sendiri tak sedari kelebihannya sehingga suatu masa dia mula faham bahawa dirinya memiliki superpower penolak dan chargers.

Dia dijaga Guardian,Henri yg melindungi John dari musuh planet asing yang mahu membunuhnya. Mereka sebenarnya hidup dalam pelarian iaitu berpindah dari satu tempat ke satu tempat supaya musuh mereka tidak dapat mengesan mereka.

Namun setelah no.3 dan beberapa yg lain dibunuh, John dan Henry mula melarikan diri ke sebuah bandar. Di situ dia bertemu kekasih hatinya,Sarah dan kawan baiknya,Sam. Namun kehadirannya tetap dapat dikesan bila John terpaksa menonjol diri demi melindungi kekasih hatinya.

Akhirnya peperangan tercetus bersama musuh tersebut dan John dibantu No.6 ...apa yg belaku seterusnyer? gi rr tgk kat panggung.Hari ni 1st day tayangan k.

Actually cerita nih unik specially time effect perang tu. Superpower yg dihasilkan no.4 dan no.6 pun cam real sangat. Tp syg tak puas sgt tgk mereka berperang. Yala nampak sgt cerita nih nak wat sequel bila no.4 dan no.6 bersatu utk mencari yg lain ( nombor-nombor seterusnya ) setelah berpadu unik melawan musuh.

Then yg syoknyer gak kengkawan ada antara nombor tu berasal dan berada di Malaysia. Kalau tak silap no.1 berada di Malaysia,negara kita tu beb!

Walau awal-awal cerita cam bosan ngn pengenalan watak dan pergerakkan cerita yg agak hambar namun kesudahannya puas hati bila peperangan berlangsung unik. Nak tau uniknya cam ana gi rr tgk kat panggung ekk.


Orait...bye!

5 comment(s):

Haz said...

saya la yg no1 tu..
hehe..

Joey said...

eh, ko tengok dgn kawan?

aku mcm nak tgk..tp takde time ..

CintaZulaikha said...

da lama tak nengok wayang...

bukankosong said...

Haz: Ya ka? he..he..

Joey: yup!

Kak Ika: ala hobi je,ada masa gi rr tgk...

encikReza said...

best ek bro?
dh lama x nonton kat wangsa walk..