Sunday, February 27, 2011

Cerekarama ''Message Terakhir'' tp....



Tadi tengok cerekarama ''Message Terakhir"...korang tgk tak?

Cerita pasal si isteri (Rita Rudaini) yg kematian suaminya mendapat tahu yang arwah suaminya ada menjalin hubungan sulit dengan perempuan lain.Kantoi bila terbaca sms terakhir dari hanset arwah suaminya.

Jalan cerita ok la...best gak...cerita pun sedih...

Cuma yg aku pelik nape dalam cerita ni tak mention Rita tu mengandung sedangkan obvious giler perut dia dah berisi. Nampak wei! Ke aku yang silap dengar? atau silap tengok? Korang rasa?

Kalau betul...rosak mood. Nampak sangat pengarah kita ni tak teliti.

13 comment(s):

NAZRUL AZAT said...

aku pun tak paham, huhuuuuu

EiyMah@FaTiN said...

betul..dia just mention suami dia tinggal dia dgn anak dia yg lelaki tu je..xckap pun anak dlm kandungan...pengarah lupa lah tu..

CintaZulaikha said...

dia ada cakaplah, tp time awal jer..masa laki dy nak gi out station tuh...huhu. tp tu la pertama kali n terakhir kali cakp. masa tu laki dy kiss baby kat prot tuh.

tp kan, cerita yg pakai skrip, maksudnya cerita bergambar gini, kita tak yah mention apa2 tuk bagi paham..krg klu dok mention jer, org kata drama radio plak..huahhahha..yer le, tiap kali pun nak cakap, btol tak?? (itu apa yg dari akak blajar dulu lah, masa amik kursus lakon layar)

ps: harus ke sebut kat org yg kita ni blajo lakon layar...hahahha..kantoii

CintaZulaikha said...

ke sb memang time tuh dy ngandung??? salunya cerekarama nih dah berbulan2 wat baru masuk TV...hahhaha. lagi 1 perkara yg harus dikonfiuskan...

diana said...

bukan awal2 dia ada tunjuk babak dia usap perut tu ke??
tapi tak de la dia cakap..kan??

bukankosong said...

Zat: pe yg ko tak paham tu?

Cik Eiymah: ituler pasal, nnti penonton leh pertikai.

Kak Ika: Ya ka? Mungkin sy tak perasan kot. Cuma kena ada mention gak sbb takut penonton yg baru tgk nnti kan tak paham...

Diana: tulaaa...sbb mak dia sendiri pun xde cakap langsung pasal anak dlm kandungan Rita, tp budak lelaki tu dia kemain jaga lakkk.

Rahsia Nuffnang said...

''Message Terakhir'' tp.... tp tu means apa ya :)

Azam Shah said...

rita ngandung anak sape wehh.
*tetiba*

bukankosong said...

Rahsia nuffnang: Saje je letak tajuk tu.

Azam: Ko rasa? ha...ha..

CintaZulaikha said...

mesej terakhir tu ada maksud. ada 2 maksud:

1: laki dy mesej ayu raudhah n menyebabkan dy kantoi.

2: yg nak kuatkan lagi, kan tiz ada cakap yg ni mesej terakhir dy lps bkali2 msj tak djawab. sebab nak kan jawapan dari laki tuh yg laki tu nak ke tak ngn dy....pastulah baru rita rudani nak jpa..huhu..

ps: spatutnya mmg drg harus mention, nama pon hitler zami pengarah dy, jadi citer tu dah jadi citer sempoi. dan dy tekankan bab tiz tu asyik mesej jer..sb tu la tajuknya pon g2.

bukankosong said...

he...he...baik tul kak Ika tulun xplainnn.Me kasih tau..

inanur@TH said...

Ending macam anti-climax sket.
Patutnya tunjuklah expression Tiz & Rita 1st time bertemu 4 mata. Part tu yang paling dramatik rasanya. Yalah..selama ni Rita kan benci kaw2 kat Tiz tu.
Ni alih2 dah duduk berborak.Apadaaaaa...

bukankosong said...

Inanur: tu satu agi...penutup yg tak best kan?..cam tak terkejut sgt TIZ bila owg yg d'harapkannya dh meninggal...