Wednesday, February 2, 2011

CNY



Semalam hal Hari Wilayah, skrg turn CNY plak...seronok ya owg Malaysia nih asyik cuti je. Aku pun sama lol,cuma takleh rr aku cuti time public holiday nih.Aku cuti time kekorang keje je.Paham tak?He..he..

CNY merupakan perayaan ke-2 terbesar selepas hari raya, tp kalau duk kat KL mcm besar lak sbb ramai chinese kat c,ni. Feelnyer bole tahan utk owg Melayu cam aku. Kalau korang gi shopping complex mesti korang perasan lagu2 cina berkumandang, aku yg keje Jusco nih dah hampir sebulan dah dengar lagu-lagu nih siap certain lagu tu leh hafal dah.

Bila sebut CNY mesti ingat warna merah, sah-sahla byk deco kat tempat keje kami ni warna merah. Tak sah juga kalau takde limau, kami siap bagi free agi utk pengunjung yg dtg Jusco. Menda-menda free nih sekejab je habis.

Then bila gi tempat-tempat sayur plak, ada a few sayur unik yg kami jual.Aku ada tanya a few staff aku sayur apa tu? Then diaowg bgtau itu sayur untuk warga cina guna time sembahyang diaowg, oooo...aku yg lama tinggal d'klgan owg melayu dan tak ramai kwn cina sah-sahla menda nih asing bagi aku.Tp unik siap ada simbol tertentu agi.Aku nak bagi contoh kat sini pun lupa plak namanya.

Semalam store Jusco siap tutup kul 12 agi demi utk bg peluang owg2 nk shopping,shopping last minute katanya. Aku yg keje ptg nih terpaksala balik kul 12 gak. Untuk owg yg tak biasa mesti terkejut.Tp xpe kami suma masuk keje kul 3 ptg.Namun hari ni Jusco tutup mcm biasa je. Hanya certain2 hari je buka smpai kul 12.

Apapun seronok gak dapat kongsi perayaan ini ngn warga Tiong Hua, mereka suma nih ramai yg sporting. Untuk member-member chinese aku yg terdekat happy CNY geng, malam nih makan besar kan? makan kenyang2 ye dan moga happy ngn family korang.


Happy CNY to all!!!

8 comment(s):

achik ezam said...

saya suka pergi JJ


gambar siti..suara siti

ada di mana2

hahaha

bukankosong said...

duta kami tu, specially time2 pagiii

Xtreme_O2 said...

t igt nyanyikan lagu yg hafal tu ya... sy nk dgr... :P

CintaZulaikha said...

nak limau free, ada tak???kihkih

..hizamirahim.. said...

hehe.
yep.
meriah dgn cuti.
;)

Oreo said...

skrg ni tgh sale,yg shopping org melayu.Untung2

- zuriey - said...

happy CNY

aliefcmoi said...

selamat hari raya cina ..waaa..lapar r tgok limau tu..hehe..bro,,kalau bro free,dtg la blog aku..bro follow,,aku for sure akan follow bro..thnx bro..