Tuesday, February 8, 2011

Ada sape-sape bole tlg tak? Pasal blog ...


Ada sape-sape boleh tolong aku tak? Tgk gambar atas...aku tak ubah pun design blog aku,tp lain plak jadinya.

Sakitnyer hati aku. Aku pun tak tau nape jd macam nih,rasanya semalam takde plak aku tertekan dan terubah setting kat blog.

Bila tekan page Tukar-Tukar Link(s) ok je, boleh plak appear followers, bloglist ok duk kat sebelah kanan. Tengok picture atas tu...

Tapi bila tekan page home lain plak jadinya...

Dia jadi hilang suma followers, bloglist...suma dah beranjak ke bawah post aku.



Tengok nih...suma dah beranjak kan? Aku heran giler...pe sal ngn page Home aku...aku check setting design ok je(tgk gambar atas sekali)...pelik bin ajaib.

Ada sape-sape pakar tak, tau nape bole jadi cam ni?...sayang plak aku nak wat blog baru sebab kerana isu simple nihhh.

Tolongla sape2 kalau bule bantu. Sekian aku sudahi ngn ucapan TQ bebenyakkkk...

6 comment(s):

shahjiehan said...

xdpt nk tlg..sj org baru~

hana said...

sye juga x dpt nk tolong..
mmg x pandai la..
=D

Joey said...

hmm...aku pun tak pandai sangat HTML.

Tapi kalau jadi something rosak to my blog. First skali I akan save semua kod html dalam words ker apa.

Then clearkan semua html. Cuba pakai yang simple yang blogger tu bagi.

Kalau takde masalah, maknanya adelah yang salah paste tu.

So, try satu2. paste dan tengok. Kalau ok kekalkan. Kalau paste lepas tu jadi mcm skrg, delete jer.

p/s orang tak pandai html

achik ezam said...

orang pon tak pandai la shid,

semua member buatkan :)

bukankosong said...

Sj & Hana: its ok...BTW thanksss

Joey: Aku nak try,tgk kalau berjayaaa

Ezam: Tak pe lol...hurrrmmm

amry said...

ko ada ubah body size? rasa body size kot yang problem ni. size teralu kecil jadi tak dapat masukkan widget ko yang lain tu. aku tak ingat la pak sebelum ni blog ko design dia.

cari ni

/* Outer-Wrapper----------------------------------------------- */
#outer-wrapper{width:980px;margin:0px auto;padding:0;text-align:$startSide;font:$bodyfont;}
#content-wrapper{background: #fff;}
#main-wrapper{width:610px;padding-left:15px;padding-right:0px;float:left;word-

Try ko adjust salah satu outer wrapper atau main wrapper punya width (px). adjust satu2 n preview. tengok beza dia. sebelum adjust save dulu.dah puas hati atau design dah betul baru save lain. kalau tak ok gak. cuba cek sidebar punya size.

#rsidebar-wrapper{width:285px;

harap membantu