Wednesday, March 23, 2011

Bersamamu TV3 episode Kucing

*Picture live ambik...he..he... (huduh bebenor)

Bagus rr TV3...program BERSAMAMU kat TV3 tadi seperti wat kelainan utk episode kali ni, selalunya menyiarkan perihal hamba-hamba Allah yg menderita susah atau menderita sakit tp uniknya kali ni adalah menyentuh perihal KUCING. Tak sangka...

Chumil aje kucin kucin tadi, untuk pengemar kucin mcm aku seharusnya segmen spt ini boleh menyedarkan ramai owg d'luar sana bertapa pentingnya kita berperikemanusiaan, bukan setakat kat manusia je tp haiwan gak.

Seharusnya begitu laaa...

So sape2 kat luar sana if terjumpa kucin kucin liar/ jalanan tu jgn duk tambah zalimi lagi, kalau baik bwkla balik ke umah tulun jaga-jaga kan, ada gak peneman tidur atau peneman sunyi. Mmg rr ada certain-certain yg dah berkurap tp jgn rr berkasar ngn mereka. Ni kat kedai makan aku tgk siap sepak-sepak lagi sbb ganggu korang nak makan. Tau rr jijik ngn mereka tp halau la cara baik k.

Hari tu gak ada dengar isu bila seorang pompuan tomboy, menzalimi seekor kucin, berjaya d'kantoikan kat CCTV. Then rakaman itu telah tersebar luas kat tenet. Pe lagi terus dapat cacian makian kutukan dr owg ramai. Tu la, nk wat menda tak pikir dulu.

Haiwan walau takde akal..tp mereka sebenarnya penyeri tau..cthnyer kucin ku, walau ko itam legam bagai...tp bulu mu, alunan manja mu, kechumilan mu dan misaimu buat aku rasa tenang dan bahagia. Kih..kih...


5 comment(s):

Daniela said...

=)) tak sempat tgk bersamamu...tp berharap dpt beri kesedaran pada kaki sepak n kaki pukul haiwan ...

BB.B.Com said...

beras faiza tu nnt bagi makan kat kucing lak hehehe

minggu depan episod ape ye? anjing lak ke? hihihihi

bukankosong said...

Daniela: tula...bg kesedaran c,kit pada mereka yg tak reti bahasa tu.

BB.B.Com: Tak tau la...hu..hu..

::FAIZ FARISH:: said...

aku ada tgk smalam

Fadzil topaN said...

skg neh bakar kucing idop2 pon ade... http://www.facebook.com/video/video.php?v=1719992597824&comments#!/video/video.php?v=106890312723783&oid=131708696900091&comments