Saturday, March 12, 2011

Selamat datang ke Terengganu

Dengan langsung tak tidur dari KL selepas lawat member yang akad nikah kat Keramat, kami bergerak ke Terengganu. Macam-macam cerita dibualkan....maklumla aku lama tak jumpa member seorang lagi yg gigih bergerak dari Johor ke KL untuk sama-sama ke Terengganu.



Sampai d'Kerteh, lawo giler permandangan stesen-stesen pemprosesan petrol, dari jauh tgk syok je. Aku tak banyak ambik gambar sebab berhenti kejab je.


Baru tiba d'Terengganu, bole tahan bandar Kuala Terengganu nih, dah rr byk masjid, bandar pun agak terancang siap ada satu parking boleh naik turun khas. Aku lupa nama dia apa lak...


Lawa kan, kira ok sikit dari bandar Kota Bharu. Tapi masa tiba pagi tu hujan plak, namun tak menghalang kami untuk beraktiviti petang nanti.


Signboard pun senang paham, walau aku penah dtg 2 kali kat sini tapi masih tak otai sebab nih bukan kawasan aku,he..he..

Masa nak cari Home Stay tempat penginapan kami, agak susah plak nak jumpa. Sempat sesat beberapa kali. Tp last-last jumpa gak. Jauh giler dari bandar Kuala Terengganu.


Antara masjid pertama yang d'jumpai...bole tahan lawo gak.



Bergerak menuju ke Home Stay, naik jambatan. Lalu terpandang d'bawah Masjid Kristal. Cantik bangat. Member kata tu la Taman Tamadun Islam. Petang nanti kami pusing-pusing kat sana. Excited sebab member kata mostly masjid yg femes kat dunia ada d'situ.

Nanti aku share picture ngn korang kat sini nanti.

Tata...perut lapo plak.

6 comment(s):

CintaZulaikha said...

syoknya da spi ganu...stay kat mana nih?

me_nazri said...

masjid kat atas tu masjid putih nme nye...

delarocha said...

merayau sokmo mu ni :-)

bukankosong said...

Kak Ika: stay kat area gong badak kalau tak silap.

Nazri: oh...baru tau, tp sewonok,byk giler masjid kat sini

Delarocha: Mesti lol...he..he,masa muda nila nak berjalan...

luddin said...

tq bro jd follower...return the favor to you....
jangan lupa beli losong...

CintaZulaikha said...

gong badak..Oooo. jauh gak tuh dari bandar rasanya..