Friday, March 4, 2011

MULAN


Finally dapat gak beli cerita kegemaran aku yg aku dambakan dan rindukan tu. Dah sebulan cari cerita nih, arini baru dapat bila kedai CD yg selalu aku gi tu ada stock.

MULAN I & II ceritanyer...

Walau cerita nih tersangatla lapuk plus mungkin ada antara korang tak tau pun pasal cerita nih, tp fyi (for ur info) cerita ni tersgt bestttt. Dari jalan cerita,hero n heroin, naga,cengkerik,kuda dan askar-askar semua best best best (3x tu..) belaka.

Aku pernah layan cerita nih beberapa tahun yg lepas tp sygnya tu cd member aku. Then bila dia dah pindah dia bwk cd tu sekali. But aku takkan lupa bagaimana cerita nih mencuit hati aku ngn lawak-lawak yg sememangnyer lawak giler.

Dalam jalan cerita yg serius tu pun tetap ada lawak specially dr sang naga dan cengkerik. Well kalau korang nak tau tul ka apa yg aku cakap? Gi rr cari cerita nih,nak pinjam ngn aku pun bole.Hu..hu..

MULAN mengisahkan perihal sang gadis(Mulan namanya) terpaksa menyamar menjadi lelaki demi mengelakkan ayahnya ke kancah peperangan d'sebabkan ayah dia tu tak berapa sihat. Maka dia yg menyamar jd lelaki tu terpaksa belajar seni mempertahankan diri dan bergaul dengan lelaki.

Dari perwatakan lembut gadis dia terpaksa menjadi kasar walau kadang2 hampeh kantoi. Namun sang naga merah yg lawak giler(actually cerita nih tersangat lawak sbb naga nih laa..) telah byk menyelamatkan keadaan. Macam-macam perkara berlaku sehinggala sang heroin jatuh cinta pada sang heronya seorang jeneral.

Aku takleh cerita detail.Baik korang cari dan tgk sendiri. Aku malam nih nak layan cerita nih rr plus layan mega movie Kung Fu Panda sekali. Excited!!! Cuti kira terisi tu ...


Chow!

5 comment(s):

masturah idrus said...

dah merata dah cari link nak download cite katun ni.. tapi sume nye broken.. T__T

CintaZulaikha said...

akak paling suka cerita mulan..jgn kata kartun..drama bersiri taiwan yg wat berita ni pon akak suka. akak tak tau la naper..mungkin sb akak ni suka cerita lagend, mitos, heroes kot..history lebey2 lagi. tjuk je l adepn mata, gerenti tak letk tepi, musti terus tgk...huhu...

bukankosong said...

Masturah: ni pun beli pirate je, ada 3 crita lak tu. RM6 jee..

Kak Ika: tau...samala kiter...

encikReza said...

bro, kalau ko dok redah sana sin nk carik MULAN

aku teringat time aku dok merayau carik ENCHANTED weiiii

alhamdulillah, finally we manage to get it!

huhuhuhuhuhuhuuuu

bukankosong said...

Tu la...kepunan jab...