Thursday, March 31, 2011

Maggi maggi maggi


Ayah aku selalu pesan, mak aku pun sama, makan maggi tu tak elok, tak baik untuk kesihatan. Tp aku makan gak, namun bukan selalu pun, time time malas nak kuar cari makanan je aku baham sbb maggi tu aje ada kat bilik aku.

Oh ya, nape aku tetap nak wat maggi ni jadi keep stock aku atau makanan emergency aku? Satu sbb murah, bole mengenyangkan dan mungkin gak sbb pengaruh TV.

Pengaruh TV?

Actually korang perasan tak bila nengok iklan kat TV, mak aih berselera mereka menjamu maggi, then kalau nengok cerita Korea pun sama, asyik2 maggi je mereka baham, Naruto pun, makanan feveret adalah ramen AKA mcm maggi gak la.

Plus cerita-cerita cina kat TV pun makan maggi jugak. Maggi d'gambarkan sebagai makanan owg miskin kadang-kadang, owg kata murah dan senang d'sediakan. Masukkan air panas pun dah siap.

Nikmat tau bila menyedut ia ke dalam mulut, dengan kuahnya menyelerakan. He..he..lately aku tetiba minat melantak menda nih, bukannya suntuk duit pun tapi gara-gara berselera maggi lately.

Satu agi, gi kedai pun kadang-kadang order maggi. Menggong kan!


4 comment(s):

CintaZulaikha said...

samalah cm laki akak, gi mkn kat kedai pon nk order maggi goreng....apakah???

flyz said...

Kak ika: dh suka kat Maggi...he..he..

::FAIZ FARISH:: said...

nak 1

encikReza said...

x elok diamalkan slalu
nnt bulu kerinting²
pesan mak aku dolu²

hahahahaa