Thursday, March 17, 2011

Rindukan mereka


Agak lambat aku mencoret sesuatu kat sini, maklumla td aku takde mood, dengan penat baru balik keje lagi plus ngantuk-ngantuk buat aku takde selera utk nak update blog tercinta nih.

Idea pun takde, apatah lagi line tenet yg slow mlow...hu..hu..

Mood bercuti dari Kelantan dan Terengganu masih terasa lagi serta aku rindukan family aku kat sana. Ujung bulan nih rasa nak balik lagi...sangat rindukan mereka. Aku rasa, aku agak jauh dari mereka apatah lagi dengan saudara mara yang lain.Maksud jauh kat sini bukan jarak tempat tau tp hubungan tu. Bukan berantakkan pun cuma keadaan yang buat aku tak serapat mana dengan keluarga dan saudara mara lain.

Keje kat KL nih wat aku lalai kadang-kadang untuk menjenguk keadaan/menanya kabar kat sana. Walau mak ayah dan adik beradik yang lain dah biasa dengan keadaan nih dan aku yang jauh nun d'KL namun mereka tetap ingat gak kat aku. Then aku mana mungkin lupakan mereka. Permata yg tak bole d'jual beli tu.

Tp balik pun sekali sekala, bole bilang dengan jari. Tambah-tambah aku nih jenis tak suka duk dalam bas lama-lama. Tu la cabarannya, namun kerja d'perautaan nih mcm yg suma tau mmg menuntut pengorbanan.

Apapun yang terbaik, aku tetap balik jenguk mereka serta bulan-bulan tak lupa tunaikan kewajiban mengirim sedikit wang perbelanjaan buat family tercinta. Wajib jadi anak yang baik sbb dah sampai masa aku balas susah payah mereka besarkan aku dulu.

Miss u all...

5 comment(s):

CintaZulaikha said...

beruntung famili en bukanksong kerana ada bukankosong yg baik ini :)

Ps: ada soklan sket? sapa nama yek?

eman said...

love the way u caring about yor papa n mama... tul2 sgt setuju bila dh beso ni,ni lah timing terbek utk balas segala jasa mereka yg kita termampu... kerna mereka begitu berharga.. wahh supe iklan sude.. soe lame xBW blog ni.. hehe..

hans said...

wah
okay lah tu
at least cuba juga balik untuk menjenguk
kamu memang anak yg baik
alhamdulillah

encikReza said...

bro,

agree sgt²
selagai pama kita hidup
better kita do sumthing utk mengembirakan meraka kan..

bukankosong said...

Kak Ika: Nama sape? sy ke? Rashid..

Eman: buat yg terbaik utk mereka.

Hans & Reza:Rasa tak sabar nk balik