Tuesday, March 15, 2011

Snap snap Kelantan & Terengganu -Final

Fuhhh!!! Finally sampai gak aku kat umah kat KL. Penat tuhan aje yang tahu, maklumla jalan jauh. Sampai sini kira-kira jam 2am, nasib baik esok keje petang, bole rest lelama sikit.

Namun aku puas sangat...walau bole jumpa mak ayah kejab je sebab terpaksa follow my fren jalan-jalan namun puas sebab dapat gak bawak my bos dan fren yang lain melawat kampung aku.


Aku kepenatan nak cakap dan naik taip panjang...meh kita layan a few picture, yang aku snap-snap masa kat dua negeri nih. Gambar d'atas ni masa kami makan malam kat Terengganu, masa nih celebrate birthday anak bos aku sekali. Dah tiga tahun pun budak yang comel nih...



Kelakar...tu yg bole aku cakap. Actually aku ngn member aku tak kenal pun 2 budak nih, tp sebab mereka pakai jersey yang sama macam member aku tu. Member aku tetiba lak beria nak bergambar ngn mereka. Kira diaowg tetiba je jadi adik beradik...layankan jeee....masa nih kami kat pasar Payang Terengganu.


Masa otw ke Kelantan kampung aku. Saje snap snap signboard2 yang menarik hati. Dan nih antaranya.



Dan ni plak picture buang tebiat...member aku dari luar nih jarang tgk biri-biri live, so dia suruh aku snap wat kenangan. Lagipun member aku nih kata, bukan senang nak jumpa kambing biri-biri kat bandar, specially kat bandar Kota Bharu lak tu. Ha...ha...



Malamnya selepas jalan-jalan kat Uptown Wakaf Che yeh ( Uptown ke? Lebih kurang kot...), kami singgah bandar KB snap-snap a few picture.



Pintu gerbang mercu negeri Kelantan kata mereka. Aku gelak je dengar.....



Masa nih picture diambil masa kat Terengganu agi, last day kat Home stay kami. Siap-siap nak gerak ke Kelantan dah.



Cuba korang klick besarkan...chumil aje bunyinyer...


Bas simbol negeri Terengganu...gempakzzz...



Ha..ha...yang nih plak masa tengah gigih cari jalan untuk ke mana-mana ATM. Ternampak tulisan unik kat wall building tu....



Apa yang korang rasa? He...he...

Tenang je rasa hati, bila melihat saujana padi...sejuk mata memandang. Sesungguhnya aku sangat rindu suasana kampung.


Hari terakhir kat Kelantan sebelum bertolak balik KL....sob..sob...sedih...



Jambatan lama...unik...sorry tak dapat ambik full, sbb kereta bergerak laju lak.

Sekian sahaja percutian kami. Sangat penat penghujungnya...tp PUAS!!! Akan ku simpan memori jalan-jalan nih sampai bebiler. Ada masa nak pusing-pusing lagi. Paling syok bila dapat pusing-pusing kampung aku dengan member bandar yang sekepala.




*Namun yang lucu bunyinya bila owg luar try nak cakap Kelantan, hancus sana sini.Paling menarik bila mereka nih tak paham apa yang kami bualkan. Bila dah masuk ulu Kelantan tu biasa la, loghatnyer mmg rr level 10, ternganga diaowg nak paham. He..he..

5 comment(s):

CintaZulaikha said...

eh, signboard yg ada ulul albab tu kat jerteh lah...walawehhh...nak dekt da ngn umah akak. huhuhu..

intan.maisarah said...

excited melihat kambing biri biri

encikReza said...

ambo kalu kecek klate
bereeehhhhh

Azam Shah said...

cambest je... huk2 lain kali nak ikot bleh? :P

bukankosong said...

Kak Ika: ya ka...? tak bagitau...kalau tak bole singgah :P

Intan: tu rr..he..he..

Reza: bereh bereh...

Azam: nak join ke? bole bole...