Sunday, March 6, 2011

Mengeluh


Apa perasaan anda? Bila suatu hari tiba-tiba anda bangun dari tidur, anda mengeluh...hurrmmm,busannya hidup macam nih, sama je setiap hari, tiada apa yang menarik. Even kat tempat keje pun sama.

Apa tips nak rasa happy setiap hari atau mood baru setiap hari? Perlu ke pindah umah? Perlu ke berhijrah ke tempat lain? Atau perlu ke bertukar kerja?

Mungkin kita dah duk kat dunia comfort zone terlalu lama kot? Sebab tu jadi macam ni...atau berkemungkinan kita tak berapa suka dengan keadaan sekarang?

Banyak giler persoalan, aku kadang-kadang pasrah je dengan situasi nih...maka aku mencuba cari kelainan dengan berbuat menda yang lain setiap hari. Mungkin dengan ini mood akan jadi lain.


Korang rasa?

11 comment(s):

CintaZulaikha said...

klu akak tipsnya seng je...gi tgk wayangh, hang out ngn kengkawan, bca komik yg akak suka, bakar biskut..main game..eh byk la..huhu

bukankosong said...

bakar biskut? Bakar umah bole rr...he..he..

intan.maisarah said...

amalkan, bagun pagi
terus senyum kan diri :)

bukankosong said...

Senyummmm...he..he..

achik ezam said...

samalah kita....

selalunya buat bodo je nanti lama2 dia adjust balik ar :)

bukankosong said...

Ezam: gamaknyer gitula...kena kahwin cepat2 nih...

eman said...

mungkin ko patut wat hidup ko lg miserable... br r jiwa xkosong..hehe... tp mencari isteri sbg peneman hidup pn k gak... ade life yg br..hehe...

encikReza said...

bro,
aku pernah kena situasi cmni tahun 2009 dulu

mmg aku tahap benci gile dgn tpt baru aku
ari² dok memekak kat mmbr nk tukar bagai
sedar² dh nk masok 2 tahun aku maintain lagi

tips aku : carik mmbr yg boleh dengar keluh kesah & mmbr tu akan balas dgn sumthing yg +ve!
satu lagi, ingat

tuhan hanya menguji hambanya yg mampu~

Joey said...

tukar kerja?

aku tak galakkan sangat. skarang ni susah nak cari kerja. Lainlah kalau ko anak orang something-something.

pindah rumah?

hahaha. yang ni aku tak tau. maybe bleh open 'reservation' kot. :p

bukankosong said...

Eman: Ada plak mintak idup lagi miserable..hu..hu..tak pe ni maybe dugaan kot.

Reza: thkns...tu la dh smpai masa cari mmber dan minat baru.

Joey: Takdela smpai nak berhenti keje. Pindah umah plak mungkin...tunggu masa yg sesuai..

eman said...

mksd aku wujudkan chaos... bek dr sudut bek ato pun kurang bek..hihi.. sekrung2 ko xkn rase boring...