Monday, March 21, 2011

Dugaan dan hikmah


Kalau ikut hati mau je aku pergi...entah kali ke berapa aku kecewa. Tak taula apa nasib aku, mungkin ada sesuatu yg salah yg sebelum nih aku penah buat sampai tuhan mahu menguji aku macam nih. Kalau aku tak sabar, tak taula...

Apepun...aku mau melupakan, ini salah satu cabaran yg aku perlu lalui sebagai seorang manusia. Tuhan tak mau aku terleka kot.

Dalam pada aku kecewa dengan apa yang berlaku, tadi aku mendapat panggilan dari HQ, aku mendapat tawaran untuk ke sana. Hati memang nak pergi...mungkin aku mahu cari pembaharuan.

Tapi sebenarnya aku serba salah, aku suka duk operation, member pun ramai kat sini. Tp kalau untuk career development aku rasa ini yang terbaik kot.

Sebenarnya sekarang ni aku tak tau perlu gembira atau tidak. Mungkin ada hikmah d'sebalik suma nih. BTW aku tetap bersyukur padaNya. Amin...

9 comment(s):

CintaZulaikha said...

apa kata cuba...mana tau dpt :)

usaha tu ka perlu, jgn serah pd takdir..

bukankosong said...

InsyaAllah dapat Kak Ika, cuma sedih tadi ada sst berlaku kat tmpat keje buat sy demotivated jab...:(

Joey said...

Apa2 pun terpulang dengan diri kau. Kalau aku, aku pun buntu.

Tapi, mana2 pilihan pun bagus. Cuma tak tau mana lagi penting untuk kau.

Good luck ya.

bukankosong said...

Thnks Joey... actually bila bole jumpa ko beb? bunyi cam jauh je kan?

Joey said...

Hahaha. Let's go karaoke. I know you like it.

But, let me finish semua ke'sibuk'an yang ada.

Or, if you smart enough, can spot me shopping groceries at Jusco :p

bukankosong said...

wokeh...set! but how can i spot u? lot of customer maaa...hish hish...

encikReza said...

again
ujian & hikmah

mana² tempat mmg akan berbeza
ikot pd kita sendiri
masuk kandang kambing mengembek
masuk jusco, shopping!

bukankosong said...

Reza: ha..ha...pandaila ko...

encikReza said...

aku mmg pandai..