Monday, January 17, 2011

bos ngamuk!



Hurrmm...bos dah ngamuk! Siapa nak jawab, akula yg kena marah,benda kecik akan jadi besar, rasa d'motivated jab. Nasib baik ada beberapa owg yg back up. Hope everything back 2 normal.

Aku hari ni bersusah payah untuk event store, menerajui aktiviti yg bukan kecik sbb melibatkan ramai owg. Yang back up aku cuma beberapa owg je, kena marah tak payah cakapla,yala nak tula tak cukup,budget tak cukup tp suruh proceed gak ngn event. Yang paling benci bila si comittee comittee yg otak singkat, asyik nak bangkang je. Bukan nak curah idea support tp nak gak keluarkan mcm mcm alasan supaya event tak jadi. Bagi aku memang budget kecik dan staff pun smpai kena kuar duit tp at least cuba dulu, tgk sambutannya mcm mana.

Untuk event badminton nih korang tau, aku ngn seorang member je susah payah utk nak gerak suma. Aku plak kena marah ngn bos, nak mintak tambah kerusi tak bole,minta air mineral kena marah, mintak tu kena wat surat...jenuh aku kan? Tapi aku pekakkan telinga je bila mengenangkan ini tanggungjawab aku. Hurrmmm...macam macam kan? kalau tak kerana aku nih jenih owg yg pikir positif,lama dah aku surrender.

Tapi tadi aku tgk puas hati.Tengok bebudak nih/staff staff main seronok sangat, hubungan line yg rapuh tu pun macam dah erat.Enjoy aje...tapi bos bos yg besar mana kau? Suruh anjur macam-macam tapi haram tak muncul! Esok kalau tak muncul lagi siapla kau! (macamla aku bole wat apa-apa ya?)

Entahla...aku proceed jela,aku tau suma nih adalah cabaran buat aku dan aku tak bole mengalah.Dalam menjadi yg terbaik bukannya senang. Niat aku adalah bekerja seikhlas mungkin dan mana-mana tanggungjawab aku tuh aku akan jayakan sebaiknya.Caiyok Rashid!

7 comment(s):

NAZRUL AZAT said...

sabar rashid sabar ;-)

flyz said...

terlebih sabar zat...hurmm..

BB.B.Com said...

huhuhu ... ape2 pon a r the best lah :)

bukankosong said...

Thnks sofi..

Xtreme_O2 said...

baiknya bos dia... ada anak staff yg gtu rajin & bertanggungjawab. bertuah! pandang ke depan, jdkan yg lepas itu sbg pengalaman jer... jgn ambik ati sgt k! U alwayz d best!

bukankosong said...

thnks xtreme!

amry said...

biasalah..kalau nama bos, mengarah jer kerjanya, kadang arahan tu tak logik diakal pon ada gak..kita yang orang bawahan ni..kena terima jer lahhh.
kalau segala benda yang kita buat tu menjadi, puas rasanya kan?