Tuesday, January 25, 2011

Hari ke-2 d'Singapore



*Masa otw balik ke Johor,tgk nih! owg Singapore ngh cue utk lintas jln...kagum jab...

*Shopping dan singgah makan d'area Bugis Street



*Ramai giler owg, tambah-tambah chinese ngh BZ utk CNY



*Zebra...snap snap d'Zoo Singapore




*Most of the kengkawan (opsss!) kami lawat



Berjalan d'zoo Singapore,walau aku agak kureng c,kit sbb dah bosan tiap kali bercuti gi tgk binatang tp tetap have fun enjoy ngn binatang-binatang yg tak mungkin kita bole pelihara kt umah tu.

Selepas berjumpa haiwan-haiwan td,kami singgah ke Bugis Street lak. Boleh tahan best tempat nih,ala ala Petaling Street KL lak, d'situ kami singgah makan,then shopping-shopping beli ole ole utk kengkawan kat KL,namun tak rr shopping sgt maklumla beli brg-brg kat sana agak mahal,walau nmpak murah ngn duit dollar diaowg tp sebenarnya mahal ngn duit kiter.

Duit pun apa agi mencurah-curah kuar.

Namun pengalaman bercuti kali ni sgt bernilai ok.Experience berada d'negara owg sgt syok,berharga specially bila time nak checking pasport dan diri sebelum nak masuk Singapore nih...owg kata leceh pun ada gak.

Well...masa muda nila kita nk enjoy ya...bila dah tak larat dan tua esok-esok susah nak bergerak ke sana ke mari,tul tak? Apatah lagi bila dah ada anak-anak...bole pergi, tp kena dahulukan anak-anak dulu rr.


10 comment(s):

Janggel said...

Bugis memang tempat best kalo nak shopping. Harga pon boleh tahan la. Hehhe

bukankosong said...

a ah...syok gilaksss

Azam Shah said...

pergi x ajak (!)
merajukk ah. :P

bukankosong said...

Azam: yo la tu merajukla sgttt

CintaZulaikha said...

gi singapore...wahhh..sy ni kena tgu suami da bersara baru leh gi singapore walaupon suami saya asal johor..pontian je pon, bukan jauh na..

tapi memandangkan suami sorang tentera, hukhuk..tak berpeluanglah

P/s: jika anda sorang askar, sampai bila pon anda takkan dpt gi negara luar melainkan anda anda tandatangan menteri pertahanan, ada berani?? kuikui

bukankosong said...

Ika: ekk, cam tu ke? nasib baik sy bukan askar...apepun 1 day u will be...masa sy ngah single nih larr mau berjalan-jalan

dnoBiz said...

Comel la pulak anak monyet tu :D

Jenis apa tu ?

Xtreme_O2 said...

mana souvenir yg beli kt bugis street tu erk? :P

amry said...

aku tak pernah g lagi la singapore...tapi memang best bro kalau g tempat orang ni.kenal cara hidup negara orang + g tempat2 yang kit atak pernah g. memang best...

NAZRUL AZAT said...

best gile shop kt bugis street, aku borong t-shirt kt situ heheee