Friday, January 7, 2011

Tawar


Lama aku tak bercakap akan hal ini, kalau awal-awal menulis blog dulu@ beberapa bulan yg lalu kemain agi aku ya.Jiwang karat seh! Entahla serasa saat ini hati dah tawar untuk merasa sesuatu tentang CINTA. Cinta antara manusia yg terlalu subjektif nih.

Serius skrg aku cakap, aku sgt tawar untuk pikul tanggungjwb tu balik.Bila la nak sampai seru balik.Setelah gagal beberapa bulan yg lalu, aku serasa tak mau mencuba langsung...mau ia dtg dengan sendiri kot atau mau ia mengetuk pintu yg aku tutup sementara waktu ini dgn....entahla...Mungkin jauh d'sudut hati aku tak serit agi.

Orang kata jgn duk harap ia dtg bergolek, perlukan usaha juga.Serius aku cakap entahla....buat masa ini ia rasa kosong,malas dan tak berapa nak berusaha ke arah itu.Cinta lalu seperti buat aku rasa sgt tawar.

Jgn giv up? Memang itu sudah aku tau, dgn usia yg semakin bertambah tambah katanya ni buat aku rasa ?????...bersediakah? Mungkin aku mengharap tibanya jodoh dgn sendiri. Nikmat sudah tak rasa spt dulu.

Mungkin aku harus berehat sekejab kot, nnti dtgla. Oh gilaks jiwang jabbbb...he...he...apa-apa jela ekk, malas mau pikir sgt-sgt.

Mungkin cinta seperti Korean siries tu best tp tu hanya cerita yg d'bentuk. Tp dunia nyata nih ada macam-macam hal yg kadang tak terjangka dek akal. Namun kini spt yg aku cakap td aku rasa hati ini kosong dan spt tawar untuk memiliki dan dimiliki, entahla sape yg berjaya nnti ya? Wait n see...chewaaahhh


Mana-mana yg tak berkenan ngn entry nih...sila abaikan k,just cakap apa yg aku rasa. Chow!

8 comment(s):

Enche' Kucing said...

jgn dicari, nnt rasa terpaksa, kemudian menyeksa :)

bukankosong said...

En Kucing: tak cari pun,malas...

achik ezam said...

single lah best.

free as a bird :p

efa said...

single is better tak pyh serabut hotak kehkeh

bukankosong said...

Ezam: a ah..free as bird,bole terbang ke mana yg kita suka kan...

Efa: ya ka efa nih, entah2 dia yg jiwang lebih,owg lawa nih selalunya berpunyer.

Joey said...

Love is one strange feeling.

P/s takut bercinta.

bukankosong said...

Mr J: tul-tul...

░♥si lampu neon♥░ said...

BERCINTA SELEPAS KAHWIN? OK TAK =)


CHECK ENTRI MANTAP NI :
# TWITTER ARTIS MALAYSIA ! #
# STICKER KERETA YANG LAWAK#
# NAK PINDAH WORDPRESS?? #