Friday, January 7, 2011

LEMBU sebenarnya lebih PANDAI daripada MANUSIA kerana...



Kerana...


1... lembu tak buang anak dalam tong sampah, longkang dsb.

2... lembu tak ponteng kerja... pagi-pagi dia keluar meragut, petang dia balik rumah.

3...bila sampai waktu maghrib, lembu mesti balik rumah.. dia tak ada pulak main takraw ke,main bolasepak ke, shopping kat pasar malam ke.

4...lembu tak melakukan perhubungan jantina luar tabii.

5 ... lembu tak buat maksiat seperti berjudi, minum arak dsb.

6 ... lembu faham cakap manusia tapi manusia tak faham cakap lembu.

7 ... lembu tak ada pulak beri anak dara dia keluar malam dengan lembu jantan lain.

8 ... anak teruna lembu pulak tak ada nak usung anak dara lembu lain sampai lewat malam.

9 ... lembu punya susu, sapi dapat nama... yang bagi nama minyak sapi tu, manusia lah, bukannya lembu.

10 ... lembu tak ada buang masa membaca artikel karut macam ni...


Jangan mare ye...sekadar gurauan...PEACE NO WAR! Hu..hu...

18 comment(s):

me | is | aku said...

hahaha.
tp mne boleh mcm tu!

bukankosong said...

Cik me is aku: nape? sbb compare ngn lembu ekk..he..he...

NAZRUL AZAT said...

aku suke mkn steak ;-D

bukankosong said...

Zat: murah je utk owg yg baru dpt bonus tu.Hu..hu..

hans said...

hahahahaa
lembu memang baik
hehehehe

P/S : Hidup Nih Tak Habis - Habis Dengan Macam - Macam Isu

W. Hidney said...

saya ni lembu sebenarnya *tetiber

Nora Shahaira said...

ish..terel sebenornya lembu..mendalam kajian tu..hehe

flyz said...

Hidney: Ele...cover line la tu. Nak yg baik2 je...lembu tompok oren kan? kih..kih..

bukankosong said...

Cik Nora: a ah, terer giler, sbb tu dia tak buang baby yg dia lahirkan.Ha..ha..

EIPUL said...

aku suka makan daging lembu, sedap!
lagi-lagi daging lembu masak kicap, nyum nyum

Joey said...

wooohow...

pop up comment box!

i like :)


P/S Making easy for visitor to comment eh? Good.

P/S Well. since you memudahkan. I give you one clue. Blog Syukcurz II.

bukankosong said...

Eipul: hu..hu..mmg rr,aku pun suka specially burger daging.

Mr J: Yala...mmg sengaja memudahkan sape2 utk pengunjung blog nih. Btw ang empunyer blog tu ka?atau salah sorang follower blog tu?

Joey said...

hey! you just have to figure out by yourself.


not telling more okay. hahahaha.

bukankosong said...

susahla..jenuh nk cari.Klau empunyer blog tu aku tau dia duk mana.

gabanMorka said...

tapi manusia mau jadi lagi teruk dari lembu...haha

abgreds said...

tambahan...
lembu berkorban nyawa masa raya korban..untuk manusia jugak.. :)

bukankosong said...

abgreds: tul3x...sbb tu lembu lagi baik dr certain2 manusia tu.

░♥si lampu neon♥░ said...

TAPI DAGING LEMBU SODAP DIBAKAR DICICAH DGN KUAH BARBEQUEEEEE =)


CHECK ENTRI MANTAP NI :
# TWITTER ARTIS MALAYSIA ! #
# STICKER KERETA YANG LAWAK#
# NAK PINDAH WORDPRESS?? #