Sunday, September 16, 2012

buah keranji





sorong papan tarik papan,

buah keranji dalam perahu, 

sambung sendiri pantun ni kawan,

saya sendiri kadang tak tahu.



well, dulu memasa kecil, femes gak sekejab buah keranji nih

gara-gara pantun 4 kerat



buah nih boleh tahan unik

setakat hari ni, aku belum jumpa lagi kat KL

ada yg kata hanya terdapat di Pahang,Kelantan & Terengganu

pantai timur je kot, even pokoknya aku tak pernah tgk lagi

my fren ada pesan kat aku hari tu, sebab ada sedaranya pesan, mengidam plak katanya ( perempuan mengandung )



Then bila balik Kelantan nak beli tak jumpa plak

tanya makcik kat pasar Siti Khadijah tuh, katanya buah nih dijual time musimnya aje,kalau takde susahla nak dapat

oh,plak dah



buahnya hitam legam actually

isi manis kalau dapat yg manis, ada juga yg masam kalau nasib terambil yg tak seberapa

sape pernah rasa? Not bad gakla...

kalau tgk Tv sambil rasa, mau habis satu bakul



16 comment(s):

dee said...

oh bole makan? baru tauu

the malay male said...

Tq for the info...hari ni baru tahu bentuk rupa buah keranji... Huhuhu

Fel said...

Saya pun baru tahu macam ni rupanya buah keranji. Hihi.

Zamri A. said...

buah fevret aku kalau balik kampung. masam2 sket...tp memang best!
*tetiba rasa masam2 dah kat tepi tekak nengok gambar ni. haha!

farhana said...

1st time tengok buah keranji ni.
Dengar dah selalu...dalam pantun =P

whitecappuccino said...

pernah makan tapi isinya nipis biji kena buang

.FH. said...

first time tengok buah kranji :)

bukankosong said...

@dee mestila buleee

bukankosong said...

@the malay male hoho, mmg sah buah nih dari pantai timur, org luar tak tau ye

bukankosong said...

@Fel tulah dia Fel

bukankosong said...

@Zamri A. kan kan kan, sedap bule tahan

bukankosong said...

@farhana haha, mmg begitu

bukankosong said...

@whitecappuccino rasanya sedap xpe, rasa cam sedap2 sikit lekat kat mulut

bukankosong said...

@.FH. comel rite? :p

crescent said...

oh gini rupanya buah keranji...igt buah tu dongeng semata...hahah...rupenya wujud eh...haha...

Anonymous said...

No matter if some one searches for his vital thing, thus he/she wishes
to be available that in detail, thus that thing is maintained over here.


Here is my web-site: all-inclusive vacations