Wednesday, September 26, 2012

kaedah baru



aku nih jenis serabut sikit bila tengok makanan kucing dah nak habis

pasir kucing yg adanya nyawa-nyawa ikan

makanan hamster hujung botol

& kelengkapan rumah yg tak cukup



kadang tak sempat nak mintak duit share dengan housemate atau malu nak mintak, yala masing-masing bz keje

atau dekat hujung bulan tu, biasala wei gaji suntuk

so takkan kelengkapan kat atas tu tak nak beli plak?

karang meow & hamster kebulur



so kaedahnya, kami letak satu mangkuk chumil atas meja

hari-hari sorang dermakan RM2, campak dalam tu 

so kirala berapa boleh dapat sampai hujung bulan

at least wang yg ada ini membantu membeli semua itu

if tak cukup pun, kami share share tambah aja sikit sowang

tak sedar sangat pun RM2 je hilang satu hari



bijak tak?

sikit sikit lama lama jadi bukit

ini idea bernas dari seseorang yg patut lama aku atau sape sape gunakan


14 comment(s):

the malay male said...

langkah yg bijak

Liyaa Mf said...

Kira cam menabung gak la ni. Menabung untuk jangka masa singkat. Menabunglah! Menabung menjamin masa hadapan anda. Hewhew :P

aimi adilah said...

aku nktru kaedah ni.... =)

Lelaki Ini said...

wah, kaedah yang bagus!

::FAIZ:: said...

good

crescent said...

good idea...huhu...sekarang hotel aku ada kucing liar sekor...so tiap tiap hari kalau ada duit tips kitaorg share beli makanan kucing...hahaha...

Fel said...

Bagus ni, bagus! Hehe.

bukankosong said...

@the malay male baru dapat idea tuh

bukankosong said...

@Liyaa Mf tu rr...menabung then ble pakai terusss

bukankosong said...

@aimi adilah sila sila

bukankosong said...

@Lelaki Ini ofkos!

bukankosong said...

@::FAIZ::chewahh...good aje ko ye

bukankosong said...

@crescent waaa... bagus, jiwa murni

bukankosong said...

@Fel mcm main kutu la kot