Tuesday, September 18, 2012

tekan belakang





tekan belakang?

takde lain macam bunyinya melainkan ko pikir kuning ok

btw antara ubat relief lepas sakit belakang atau lengguh-lengguh bahu,badan atau sakit kepala mengundang



actually member U  perkenalkan, lepas aku try resultnya boleh tahan mujarab

even kawan-kawan aku kalau lengguh badan mesti cari aku untuk tekan

tapi nak tekan kat belakang ada cara gak, tak boleh simply simply belasah je ikut suka ko

karang tulang belakang effect, tak pasal-pasal sense ko hancur!



untuk melakukannya, korang kena baring meniarap, tapi tangan dipeluk ke dada ( duk gaya kucing atas tuh ) tp kepala / muka ngadap lantai

then pihak kedua perlu menekan belakang dari pinggang hingga ke atas ( sampai tengkuk )

tekan ikut kesesuaian aje, orang yang menekan perlu menggunakan kedua tapak tangan dan menekan dengan seberhemah yg mungkin sehingga ada bunyi  ' krek '



bukan bunyi patah ok, tp bunyi urat ko dibetulkan

sangat syok, lepas kena tekan tuh, rasa lega yg amat, hilang terus lengguh belakang tak payah pakai koyok atau minyak angin

namun tak boleh selalu sangatla, nanti ketagih



member aku cakap, ketagih tak berapa elok

actually kalau takde skill tak payah cuba, aku tak mau dituduh sebar ilmu songsang plak



19 comment(s):

Ri said...

seriau org gemor patah2 sendi ni..
hati2 buat weh! nnt tmbh sakit lak!

kaizenDaGreat said...

Ok, lepas bukak kedai haiwan peliharaan, boleh bukak kedai urut tradisional secara bertauliah... hehehe

Cikgu Ma said...

ada sedara keturunan patah2...

Asrul "iLham" Sany said...

owh lazat...

Syazwan Che Deraman said...

masa sekoloh dulu, kerek jugok buat.
loni tak dok ore nak tolong tekan.

Evagurl Izma said...

selalu lenguh n sakit belakang.. tp takut nk try.. lagi2 kalau pihak kedua tu double size dari aku -_-

blog-tips-kurus said...

for first timer, sila tekan dengan yakin! haha!

aimi adilah said...

oooo x sakit kew???

CintaZulaikha said...

fuhhh, kalau sakit belakang kena tekan camtu...gilalahhh, mmg ilang sakit. sb pnh kena buat sekali camtu ngn cousin, dan hasilnyaaaaaaa, mmg terbaekkk

bukankosong said...

@Ri sbb tu kena ada dengan pakar...

bukankosong said...

@kaizenDaGreat haha, itu tak bole, kantoi...tang ini je aku pandai

bukankosong said...

@Cikgu Ma xdelah, mmber ajar

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany ko mmg , haha

bukankosong said...

@Syazwan Che Deraman kerak la! typo kelate tuh

hoho, cepat2 cari geng!

bukankosong said...

@Evagurl Izma haha, kena ajr dia dulu wei

bukankosong said...

@blog-tips-kurus hati-hati, karang patah riuk plak

bukankosong said...

@aimi adilah manade sakit, nikmat ada rr

bukankosong said...

@CintaZulaikha kan? mmg terbaekkkk

Ayakaishi Ayasy said...

Aq tak tau pandangan saintifik or per per
But it is sure nice