Sunday, September 9, 2012

di balik entry



entry best VS entry tak best

atau kalau rajin bole la buat entry suam suam kuku je, sederhana best gitu untuk perbandingan



normal rr tu, kalau pandai sharing dan mempunyai idea yg bernas maka orang akan tetap berduyun-duyun datang blog kita

even aku tak kata entry aku best, kadang mual juga

mendanya dah boleh detect kalau tak ramai yg komen, tak ramai view atau mungkin juga ramai yg tidak tahu tentang kewujudan blog kamu

kalau ramai follower pun tapi viewer tak dtg pun tak guna juga



bagi aku entry yg best adalah entry yg mempunyai isi atau ada cerita penting yg hendak disampaikan, ada kulit saje tak guna, makan kulit dapat lemak

tapi kalau ayat-ayat yg disusun menarik pun tetap boleh menarik minat gak walau isi ke laut, nak-nak yg pandai buat lawak. Namun kalau banyak sangat guraunnya untuk setiap perjalanan cerita tu pun tak guna je, nampak 'jerk'

biarlah sederhana aje



aku lebih prefer entry pendek ( walau kadang2 terlajak panjang ), isi padat & str8 to the point

tulisan yg orang boleh baca atau tak mengada-ngada,ejaan yg betul dan senang paham

ada jarak antara barisan susunan ayat di mana kalau pembaca tengok nampak kemas



apepun masing-masing punyai identity tersendiri

masing-masing punyai hak untuk mencorak gaya entry blog sendiri kerna beliau empunyer blog itu kan?

sekian



7 comment(s):

D i n said...

saya sokong hahaha :) kalau dah femes buat entry sakit perut pun 1k org komen haha

the fikirman said...

kemas falsafah hang.
leh buat tutorial "how to be the best blogger" dah nie.

:D

Asrul "iLham" Sany said...

mak shikin kim salam ~

bukankosong said...

@D i n tulah, tau xpe, haishh..bila bole smpai ke tahap tu ye

bukankosong said...

@the fikirman hoho, dan dan je, kutuk ke apa nih? :P

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany wsalam...yelaaaa

Arham Md Ali said...

Haha bab main handset time sorang-sorang tu stuju, kadang-kadang tak buat apa-apa pun, tekan apps randomly supaya nampak cam busy la kononnya.