Monday, September 24, 2012

Cili padi & Nik Fariz Nik Fadzil





btw aku tak mau bercerita perihal sayur

cili & padi semua org dah kenal 



aku nak bercerita perihal komedi series 90an dulu

yg mana masa itu aku kecik lagi, ya benar!

sape yg dah familiar dengan cerita ini, maka aku tak payah ulas panjang

if korang tak tau pun, korang boleh google sendiri



zaman skrg google menyenangkan semua orang, sbb tu bebudak U nak buat assigment semudah 123

asal ada internet semua boleh jadi

oh ya, perihal pelakon drama ini, semua dah meningkat dewasa, ada yg dah tua, dah kahwin dan beranak pinak serta ada antaranya maintain muka sepesen dari kecik smpai besar mcm tu lah

haha



btw dalam banyak banyak scene tu, aku paling ingat satu episode yg mana Anne Ngasri (watak adik bongsu) 

yg mana dia kena bungkus dalam bagasi

aku terkejut wei, muat muat je beliau masuk bagasi tuh

episode masa itu perihal penculikkan budak, serius lawak macam mana diaowg menjumpai balik adik diaowg



barisan pelakon aku tak yah intro sangat sbb ada yg masih femes hingga kini

antaranya Jaafar Onn, Anne, Tam, Malisa Saila tapi cuma ada sorang je yg menyepi kat persada seni 

beliau ialah Nik Fariz Nik Fadzil aka Syafiq



watak adik montel yg comel dengan suara kanak kanak kiut tuh

haha, mana boleh lupa

perkembangan terbaru aku tak tahu sangat, beliau tak bergiat dalam bidang seni dah katanya dan menjalani kehidupan biasa macam kita kita yg lain




ni picture terbaru beliau

matured dah wei macam aku


10 comment(s):

D i n said...

HAHA trigat zaman dulu cili2 padi ni skrg plakun tu suma dah besar2 haha

Liyaa Mf said...

Haha! Aku ingat lagi lagu dea masa nak masuk part Syafiq tu. Dorang cakap "Syafiq mana Syafiq!" Hahaha!

Aku plg ingat episode yg dorang ade maid yg jahat yg last part tu maid tu jadik hantu. Camtu r, aku pun dah ingat2 lupa. Tp aku plg suka episode tu sbb aku rasa kelakar gila kut! Haha.

skulluv said...

siap nangis wooo kali mak aku tak bagi tengok..hehe


sepenaraya.blogspot.com

enchikseseorang said...

haaa. ingat episod yang nor aliah lee berlakon. jadi maid jahat tuh.
kejam..

Asrul "iLham" Sany said...

sejak jadi selebriti laman sosial ni, asyik cerita pasal artis je kannn....

bukankosong said...

@D i n mmbesar mcm aku, tua dah wei, demn!

bukankosong said...

@Liyaa Mf kannn...chumil gilerr

bukankosong said...

@skulluv kira owsem crita kita dapat buat crita mcm nih

bukankosong said...

@enchikseseorang entah, ingat ingat lupa je

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany oit oit oit