Friday, September 14, 2012

jejaka jejaka india bergaduh



tadi semasa tengah kusyuk duk berblog,dalam rumah

then terdengar keriuhan dekat bawah

rumah aku tingkat empat



so berlari aku ke beranda

actually suara binggit bergaduh memekak memalam kat kediaman aku dah agak biasa

cina bertumbuk mabuk,India bergaduh & melayu lawan mulut agak lali buat aku yg dah hampir setahun duduk dekat kejiranan majmuk nih

kalau pelancong asing tengok, buat malu je



dan hari ini india plak bergaduh, dua lawan satu, ada seorang yg tua & dua org jejaka, yg tua kerja pak guard ( tgk uniform beliau )

gigih beliau lawan walau dah bergelar atuk

sorang lagi kononnya jejaka, dengan garangnya berlari mendapatkan batu

nak hemput la tuuu, aku kat atas, kat beranda dah cuak dah



jiran jiran seperti ada yg tak mau masuk campur

mostly jiran cina, gadis gadis India mula memekik minta pertolongan

gasaklah dari siapa,mau minta tolong dengan mereka


yg pompuan aje nak meleraikan

mana jadi,jantan jantannya sewonokla bergaduh

semacam best aku melihat dalam cuak

tak tau motif mereka bertumbuk, tak paham bahasa mereka actually


aduiii...macam macamlah masyarakat berbilang bangsa nih




4 comment(s):

crescent said...

haha...kenkadang excited tgk org gaduh kan...tapi kalo mcm tu tepon je polis...

Lelaki Ini said...

adoyai!
menakutkan!

bukankosong said...

@crescent maleh nak msk campur..pepandai rr ye

bukankosong said...

@Lelaki Ini tulah, hoho